Carlos Sainz – “Η απόδοση δεν ήταν καλή”

Ο Carlos Sainz δήλωσε πως η απόδοση της ομάδας του δεν ήταν καλή, αφού αντιμετώπισε προβλήματα σε προσπάθειες τόσο με βαρύ όσο και με ελαφρύ φορτίο καυσίμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον ομόσταυλό του, Charles Leclerc, o Carlos Sainz δήλωσε και αυτός με την σειρά του προβληματισμένος με την εικόνα της Scuderia στην θρυλική πίστα του Spa.

Ωστόσο, ο Ισπανός πιλότος δηλώνει πεπεισμένος, πως οι “κόκκινοι” θα μπορέσουν να βελτιωθούν και να αποδώσουν καλύτερα στις αυριανές περιόδους (FP3 και κατατακτήριες δοκιμές).

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα που ανέφερε ο Carlos Sainz αφορούν την ισορροπία του μονοθεσίου σε συνθήκες κατατακτηρίων (σκέλη με ελαφρύ φορτίο καυσίμου), ενώ τόνισε πως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει κανένα σωστό σκέλος με βαρύ φορτίο καυσίμου (συνθήκες αγώνα).

Παρά τα αρνητικά που αναφέρει, ο ‘smooth operator’ αναμένει βελτίωση από την ομάδα του, ενώ δηλώνει πως θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για οποιεσδήποτε συνθήκες αγώνα, αναφερόμενος στον απρόβλεπτο, όπως τον χαρακτήρισε, καιρό.

Ο Carlos Sainz δήλωσε πως τόσο τα μεγάλα, όσο και τα μικρά σκέλη δεν ήταν καλά για εκείνον, ενώ παρέμεινε αισιόδοξος για πιθανή βελτίωση.

“Είναι τέλειο να επιστρέφω (στην ενεργό δράση), ειδικά σε μία πίστα όπως αυτή, η οποία πάντα σου προσφέρει τέλεια αίσθηση εντός του μονοθεσίου.”

“Σήμερα το απόλαυσα.”

“Όσον αφορά την απόδοση, ωστόσο, δεν κάναμε και την καλύτερη Παρασκευή.”

“Δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε ένα σωστό μεγάλο σκέλος [σσ. εννοεί με βαρύ φορτίο καυσίμου] στο FP2 και τα μικρά σκέλη ήταν και αυτά περίεργα, όσον αφορά την ισορροπία του μονοθεσίου.”

“Έχουμε λίγη δουλειά να κάνουμε το βράδυ, όμως είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να βελτιωθούμε και να είμαστε σε καλύτερη θέση αύριο.”

“Ο καιρός φαίνεται απρόβλεπτος για το Σάββατο και την Κυριακή.”

“Η βροχή μπορεί να εμφανιστεί οποτεδήποτε, όπως είδαμε και στις κατατακτήριες της F3, οπότε θα είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις συνθήκες.”

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscordTwitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS