Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Sainz – Η F1 πρέπει να εξαρτάται περισσότερο από τους οδηγούς

Ο Carlos Sainz ελπίζει πως οι κανονισμοί που έρχονται το 2022, θα δώσουν περισσότερη δύναμη “στα χέρια” των οδηγών.

Η F1 προετοιμάζεται για τους νέους κανονισμούς του 2022, οι οποίοι πρόκειται να βελτιώσουν την αγωνιστική δράση. Συγκεκριμένα, χάρη στο στο Ground Effect τα μονοθέσια θα μπορούν να έρχονται πιο κοντά τον ένα πίσω από το άλλο.

Επιπλέον, έρχεται και το cost cap, το οποίο θα περιορίζει τον προϋπολογισμό των ομάδων σε έναν συγκεκριμένο αριθμό, έτσι ώστε να μειωθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι διαφορές μεταξύ των ομάδων.

Ο Carlos Sainz βέβαια δήλωσε, πως μια αδυναμία της F1 αυτή την περίοδο, είναι πως η επιδόσεις των μονοθεσίων έχουν “απλωθεί” σε βαθμό που επικαλύπτει το ταλέντο τον οδηγών. Αυτός είναι ο λόγος που περιμένει τις αλλαγές του 2022, ελπίζοντας πως τότε οι οδηγοί θα δείξουν τις πραγματικές τους ικανότητες. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Αυτό που ελπίζω, είναι από το 2022 η F1 να μειώσει τις διαφορές μεταξύ των ομάδων του grid, έτσι την διαφορά να την κάνει ο οδηγός”

“Όταν έρχεσαι στην Formula 1, αμέσως καταλαβαίνεις το ποσό δύσκολο είναι να προσπεράσεις κάποιον του οποίου το μονοθέσιο είναι 3 δέκατα + ταχύτερο από το δικό σου. Τότε ουσιαστικά μάχεσαι με τον teammate σου που έχεις το ίδιο μονοθέσιο.”

“Όταν κάποιος αντίπαλος σε περνάει στις κατακτήριες για 1.5 δευτερόλεπτο, ξέρεις πως τον ανταγωνίζεσαι. Ελπίζω πως όλοι μαζί μπορούμε να μειώσουμε αυτές τις διαφορές. Νομίζω πως oι Liberty, FOM και FIA έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με τις αλλαγές του 2022.

Επίσης δήλωσε: “Πραγματικά ελπίζω το 2022 τα μονοθέσια θα είναι πιο εύκολα στο να τα ακολουθείς. Γιατί δεν ξέρω… Είναι βαρετό να αγωνίζεσαι όπως τώρα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC