Button:” Είναι ντροπή. Ήταν αγωνιστικό συμβάν”
Ο Jenson Button δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του Καναδικού Grand Prix, όπου ο Sebastian Vettel πέρασε πρώτος την γραμμή τερματισμού. Αλλά ο Lewis Hamilton κέρδισε τον αγώνα λόγω της ποινής που δέχτηκε ο Γερμανός είναι μία ντροπή για τους τηλεθεατές της F1 και άφησε μια “ξινή γεύση”.
Ο Button ο οποίος κέρδισε στον Καναδά το 2011 μετά από ένα τετ-α-κε που είχε ο Vettel. Στον τελευταίο γύρο, ήταν μέρος της ομάδας του Skysports στο Montreal.
Αμέσως μετά την απονομή του ζητήθηκε να πει την γνώμη του σχετικά με τα 5 δευτερόλεπτα ποινής που έδωσαν οι αγωνοδίκες στον Vettel για επιστροφή στην πίστα με μη ασφαλή τρόπο.
“Είναι λυπηρό. Είναι απογοητευτικό όταν υπάρχει μία σωστή μάχη στην πίστα ανάμεσα σε δύο μεγάλους, πολλαπλούς παγκόσμιους πρωταθλητές και μετά έρχονται οι αγωνοδίκες και μας το στερούν από εμάς τους θεατές.”είπε ο Button
“Είναι ντροπή. Για εμένα είναι αγωνιστικό συμβάν.”
“Ναι ο Vettel έκανε ένα λάθος, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι πήγαινε με πάνω από 100 μίλια/ώρα. Δεν μπορείς απλά να σταματήσεις το αυτοκίνητο και να μείνεις εκτός πίστας. Είχε ένα κλείδωμα, επανήλθε και δεν άξιζε την ποινή για εμένα, προσωπικά. Δεν το νομίζω. Αλλά είναι ένας κανονισμός.”

O Button είπε ότι το επεισόδιο αυτό άφησε μια “ξινή γεύση ” μετά από μία μάχη ρόδα με ρόδα μεταξύ των πρωτοπόρων ομάδων του πρωταθλήματος.”
“Σε μια πίστα όπως αυτή που είναι τόσο στενή, σαν πίστα δρόμου, αυτά τα αυτοκίνητα είναι τεράστια.” πρόσθεσε.
“Καταλήγεις πάνω σε ένα κομμάτι πίστας που δεν επιλέγεις να είσαι εκεί. Ο Seb δεν ήθελε να τρακάρει με τον Lewis σίγουρα. Είναι δύσκολο και είναι λυπηρό να βλέπεις τον Lewis στο βάθρο. Προφανώς και ήθελε να κερδίσει, αλλά όχι έτσι. Οδήγησε εντυπωσιακά στον αγώνα και τον έσπρωξε σε λάθος. Αλλά δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την θέση του στην πίστα. Με τον τρόπο που νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι οι αγώνες, το οποίο είναι ντροπή.”
“Είναι πραγματικά μία ξινή γεύση στο στόμα μετά από έναν τόσο κακό αγώνα.”