ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Button – Απίστευτος ο Verstappen, στο ίδιο επίπεδο με Schumacher και Alonso

O παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 Jenson Button χαρακτήρισε τον Max Verstappen ως έναν από τους καλύτερους έξι οδηγούς που αντιμετώπισε στην 17ετή του καριέρα.

Ο Button ρωτήθηκε να ονομάσει τους καλύτερους έξι οδηγούς με τους οποίους αγωνίστηκε στην Formula 1 και εκείνος είπε τους Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Fernando Alonso και Mika Hakkinen.

Αλλα στην ίδια κατάταξη με αυτούς τους τέσσερις πρωταθλήτες τοποθέτησε και τον Max Verstappen επαινώντας τον για την εκπληκτική του εμφάνιση στην Βραζιλία το 2016, όπου ο Ολλανδός από την 14η θέση ανέβηκε στην τρίτη θέση κάνοντας εξαιρετικές προσπεράσεις.

“Θα πρέπει να πω τον Max Verstappen. ” Είπε ο Button, ο οποίος στην αρχή της καριέρας του έτρεχε ως αντίπαλος και με τον πατέρα του Ολλανδός, Jos.

“Δεν αγωνίστηκα μαζί του για πολλά χρόνια. Αλλά βλέποντας την απόδοση του σε δύσκολες συνθήκες όπως στην Βραζιλία το 2016, είναι απλά απίστευτος, εντυπωσιακός το τι μπορεί να κάνει με το μονοθέσιο.”

“Πάντα φτάνει στην πρώτη στροφή και φαίνεται τελείως εκτός ελέγχου με το μονοθέσιο και οποιοσδήποτε άλλος οδηγός θα είχε τρακάρει πέντε φορές μόνο την στιγμή που θα έστριβε στην πρώτη στροφή. Αλλά απλά το κρατάει μακριά από τα αλλά μονοθέσια με λεπτούς χειρισμούς.”

Ο έκτος καλύτερος οδηγός κατά την γνώμη του Button ήταν ο Sebastian Vettel τον οποίο χαρακτήρισε” τεράστιο ταλέντο”

” O Vettel κέρδισε τέσσερις τίτλους και ήταν μεγάλη υπόθεση, πραγματικά. “

“Δυσκολεύεται λίγο περισσότερο τώρα θα έλεγα περνώντας κάποιες δύσκολες στιγμές με έναν ανταγωνιστικό team mate. Αλλά νομίζω πως αυτό θα τον κάνει καλύτερο οδηγό.”

“Νομίζω ότι έκανε κάποια ανόητα λάθη, τα οποία είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος θα έλεγε ότι είναι ανόητα λάθη. Αλλά πιστεύω ότι θα επανέλθει ως καλύτερος οδηγός, πραγματικά το πιστεύω. Έχει τον Leclerc ο οποίος τον πίεσε και τον κέρδισε κατά την διάρκεια της σεζόν, οπότε πιστεύω ότι θα επιστρέψει δυνατότερος. Έχει τεράστιο ταλέντο και θα το δούμε όταν αρχίσουν οι αγώνες φέτος.”

Button

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).