Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Budkowski – “Η αποχώρηση του Abiteboul ήταν ένα σοκ για όλους στην Alpine”

O εκτελεστικός διευθυντής της Alpine, Marcin Budkowski, υποστήριξε ότι η αποχώρηση του Cyril Abiteboul ήταν ένα σοκ για όλους στην Alpine.

O Cyril Abiteboul ήταν το κεντρικό διοικητικό πρόσωπο της ομάδας της Renault τα τελευταία χρόνια, τελειώνοντας την θητεία του με το παράσημο των 3 βάθρων, τα οποία κατακτήθηκαν κατά την διάρκεια των τελευταίων 7 αγώνων του 2020.

Ωστόσο, έπειτα από την αλλαγή ονομασίας της Renault, η οποία πλέον θα ονομάζεται Alpine, o 43χρονος Παριζιάνος έφυγε για νέες ευκαιρίες με τρεις ανθρώπους να επιβλέπουν πλέον τις εργασίες της Alpine, δύο εκ των οποίων είναι οι Laurent Rossi, CEO της Alpine, και Davide Brivio, αθλητικός διευθυντής της ομάδας.

Το άλλο μέλος αυτής της τριανδρίας είναι ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Marcin Budkowski, με τον ίδιο να ήταν επιμελητής στο τεχνικό κομμάτι της Renault πλάι στον Cyril Abiteboul.

Στην παρουσίαση της νέας A521, η οποία θα έχει πίσω από το τιμόνι της τους Fernando Alonso και Esteban Ocon, o Budkowski ανέφερε ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο συνάδελφος του θα αποχωρούσε από την Γαλλική ομάδα.

“Προφανώς, ήταν έκπληξη και σοκ για όλους, όταν το μάθαμε. Πάντως, είμαστε έτοιμοι για την νέα σεζόν,” δήλωσε ο Πολωνός στο Motosport.com.

“O Cyril, στον ρόλο του, δυσκολευόταν να έρχεται συχνά στο Enstone εξαιτίας του κορονοϊού. Η παρουσία του ή η απουσία του δεν άλλαξε την αφοσίωση στο project. Έπειτα είχαμε μια νέα ομάδα managament. Η άφιξη του Laurent (Rossi) ανακοινώθηκε.”

Abiteboul
O Budkowski τόνισε ότι η αναδιοργάνωση της Alpine διενεργείται γρήγορα κι ότι ο στόχος της ομάδας είναι ο ίδιος, ελπίζοντας ότι θα βρεθούν ψηλότερα από την πέμπτη θέση που κατέκτησαν το 2020.

“Ο Laurent προσφάτως ήρθε στο Enstone για κάποιες μέρες, κατά την διάρκεια των οποίων συνάντησε πολύ κόσμο, είδε το μονοθέσιο, είδε το project της εξέλιξης κι ενημερώθηκε για το τι κάνουμε ενόψει 2022. Οργανωνόμαστε πολύ γρήγορα. Έχουμε καινούργια ομάδα και ξεκάθαρους, απαράλλακτους στόχους.”

Ο Budkowski αποκάλυψε, επίσης, ότι ο Davide Brivio, πρώην αφεντικό της Suzuki στο MotoGp, θα βρίσκεται πιο συχνά στους αγώνες σε σχέση με τον ίδιο.

“Το να διαχειρίζομαι την ομάδα και το να πηγαίνω σε όλους τους αγώνες είναι πολύ δύσκολο για μένα. Άρα, είναι εξαιρετικό που θα έχουμε τον Davide σε αυτόν το ρόλο. Εκτός από όλες τις γνώσεις που φέρνει από την εμπειρία του σε άλλες μορφές του motosport, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να πηγαίνω σε όλους τους αγώνες.”

“Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα βρίσκομαι στην πλειοψηφία των αγώνων, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην πηγαίνω σε μερικούς κατά την διάρκεια του δεύτερου μισού της χρονιάς. Έχουμε κάποιον, όπως ο Davide, που έχει μεγάλη εμπειρία από αγώνες, πολλές δεξιότητες, που διαθέτουν επικεφαλείς σε άλλες κατηγορίες.”

“Ξέρει πως να διαχειρίζεται τους οδηγούς, πως να τους δίνει κίνητρο, πως να οργανώνει ένα γκαράζ. Είναι σπουδαία συνεισφορά που τον έχουμε εκεί και μπορούμε να μοιραστούμε τον ρόλο και να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα αφήσουμε κάτι χωρίς την προσοχή που του αρμόζει.”


Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.