FIAFormula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Brown – “Θέμα χρόνου η σύγκρουση Hamilton – Verstappen”

Ο Zak Brown δήλωσε πως μια σύγκρουση ανάμεσα στον Hamilton και τον Verstappen είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

Το πρωτάθλημα του 2021 εξελίσσεται σε μια μονομαχία του Lewis Hamilton και του Max Verstappen, με στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μετά το πέρας των πρώτων 4 Grand Prix, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

Στο Grand Prix της Ισπανίας ο Verstappen εκμεταλλεύτηκε την επιτάχυνση της RB16B και ανέβηκε στην πρώτη θέση στην εκκίνηση του αγώνα. Στη στροφή “1” οι Hamilton και Verstappen παραλίγο έφτασαν να ακουμπήσουν μεταξύ τους. Ωστόσο ο Hamilton άφησε το πόδι από το γκάζι της W12 Hybrid και άφησε τον αντίπαλο του να φύγει μπροστά.

Μιλώντας στην εκδήλωση για το ειδικό livery της McLaren MCL35M για το Grand Prix του Μονακό, ο CEO της ομάδας, Zak Brown δήλωσε πως θα υπάρξει στα επόμενα μια ενδεχόμενη επαφή μεταξύ τους. Εάν συμβεί αυτό αναμένεται το ενδιαφέρον να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Πιστεύω πως οι αντιπαλότητες είναι υπέροχες για το σπορ. Το να έχεις αυτούς τους 2 να μονομαχούν μεταξύ τους, είναι καλό για το άθλημα. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή εντός του έτους, αυτό θα δημιουργήσει μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς, ως ομάδα. Και αυτό το λέω, διότι πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου μέχρι και οι 2 να μην παρατήσουν την μάχη στην 1η στροφή, ούτε όμως και να βγουν έξω“.

Brown
2021 Spanish Grand Prix, Sunday – LAT Images

Θεωρώ πως αυτή η αντιπαλότητα είναι πολύ καλή για την F1. Ο Lewis είχε όλα αυτά χρόνια εύκολο έργο, με εξαίρεση την μια χρονιά αντιπαλότητας με τον Nico Rosberg (σ.σ. σεζόν του 2016). Οπότε πιστεύω πως είναι μια μεγάλη αντιπαλότητα αυτή φέτος. Θεωρώ πως ο Max έκανε τον Lewis να ανέβει ένα επίπεδο πάνω. Όχι ότι χρειάζεται, για να γίνει αυτό. Αλλά είναι σίγουρο πως είναι μέσα στο παιχνίδι του“.

Νομίζω ότι είναι σαφές πως ο Lewis είναι ένας πολύ έξυπνος οδηγός. Μπορείτε απλά να τον δείτε να κάθεται εκεί περιμένοντας να παλέψει και δεν είναι καν ανυπόμονος για να το κάνει πράξη. Νομίζω ότι αυτή είναι η εμπειρία του“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.