Formula 1

GP Μεγάλης Βρετανίας: Pole Position για τον Hamilton

O Lewis Hamilton και η Mercedes κυριάρχησαν για άλλο ένα Σάββατο, καθώς εξασφάλισαν τις δύο πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες δοκιμές.

Στη διάρκεια του Q1 πολλοί οδηγοί έβγαιναν εκτός των ορίων της πίστας, με αποτέλεσμα να διαγραφούν αρκετοί χρόνοι. Μετά από μάχη για να διεκδικήσουν μια θέση στο Q2, βγήκαν εκτός του Q1 οι: Latifi, Grosjean, Raikkonen, Giovinazzi και Magnussen.

O Nicholas Latifi μάλιστα, βγήκε εκτός πίστας στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, αναγκάζοντας τις κίτρινες σημαίες να βγουν στο δεύτερο sector της πίστας. Ο George Russell που περνούσε από το σημείο, δεν πρόλαβε να μειώσει ταχύτητα εγκαίρως, οπότε εκκρεμεί διερεύνηση αυτού του συμβάντος.

Στην αρχή του Q2 είδαμε μάχη μεταξύ των δύο Mercedes, καθώς ο Bottas έσπασε το ρεκόρ πίστας, ενώ ταυτόχρονα ο Hamilton έκανε μια πλήρη περιστροφή εντός της πίστας, με αποτέλεσμα να βγουν κόκκινες σημαίες.

Λίγη ώρα αργότερα, με την επανέναρξη του Q2, όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για να διεκδικήσουν μία θέση στο Q3. Τα τελευταία λεπτά του Q2 ήταν ιδιαίτερα χαοτικά, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί έκαναν τους ταχύτερους γύρους τους.

Εκτός στο Q2 βγήκαν οι: Russell, Kvyat, Hulkenberg, Albon και Gasly.

Ιδιαίτερα απογοητευτικός ήταν ο ρυθμός του Alexander Albon στις κατατακτήριες δοκιμές για άλλη μια εβδομάδα.

Ήδη από την αρχή του Q3 υπήρξαν εντάσεις, καθώς ο Charles Leclerc βγήκε επικίνδυνα από το γκαράζ του, διακινδυνεύοντας μια σύγκρουση με τον Lance Stroll στην pit lane.

Στο μεταξύ, ο Lewis Hamilton έσπασε το ρεκόρ πίστας που είχε πετύχει νωρίτερα ο ομόσταβλός του. Παρόλα αυτά, και οι δύο Mercedes βρισκόντουσαν 1 δευτερόλεπτο μπροστά από τους αντιπάλους τους.

Έτσι, την pole position κέρδισε ο Βρετανός πρωταθλητής, διασφαλίζοντας την πρώτη σειρά στη σχάρα εκκίνησης μαζί με τον teammate του, Valtteri Bottas.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα παρακάτω:

Εικόνα

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.