Ο Bottas μετάνιωσε για την επιλογή ελαστικών στο Q3

Ο Valtteri Bottas λέει πως θα μπορούσε να βρίσκεται πιο ψηλά από την 9η θέση στις κατατακτήριες, εάν στο Q3 επέλεγαν τα intermediate ελαστικά.

Η Mercedes δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό στην γλυστερή πιστα στην Τουρκία. Ο Bottas σημείωσε τον 9ο χρόνο, ενώ ο teammate του Lewis Hamilton σημείωσε τον 6ο.

Ο Bottas πιστεύει πως η Mercedes τον έβγαζε με τα intermediate ελαστικά αντί των βρόχηνων ελαστικών, θα είχε την ευκαιρία να φέρει σε λειτουργία τα ελαστικά, όποτε θα είχε μεγαλύτερη πιθανότητα να σημείωνε έναν καλύτερο χρόνο.

“Ναι ήταν ζόρικα.” είπε ο Bottas. “Όλοι το πιστεύουν αυτό. Όμως το κύριο πρόβλημα με εμάς ήταν πως βάλαμε πολύ αργά τα intermediate ελαστικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσω αρκετά δευτερόλεπτα γιατί δεν μπορούσα να φέρω σε λειτουργία τα ελαστικά.”

“Δεν μπορούσα να ούτε να διατηρήσω, ούτε να δημιουργήσω θερμοκρασία στα ελαστικά. Αυτή είναι η ιστορία μας από χθες.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS