Ο Valtteri Bottas δήλωσε πως θα έχει κάποιες απαιτήσεις από την Mercedes, με στόχο την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Ο Φιλανδός οδηγός θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Mercedes για 5η συνεχόμενη χρονιά. Βάση του υπάρχοντος συμβολαίου ο 31χρονός οδηγός θα οδηγεί για τελευταία φορά με την Mercedes. Ωστόσο τα τελευταία 2 χρόνια έχει τερματίσει στην 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον πρωταθλητή, Lewis Hamilton.
Ο αγωνιστικός διευθυντής και CEO της Mercedes, Toto Wolff παραδέχτηκε στο τέλος του 2020 ότι η ομάδα έπρεπε να υποστηρίξει περισσότερο τον Bottas. Μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για πρώτη φορά φέτος ο Φιλανδός οδηγός είπε ότι οι συζητήσεις με την ομάδα ήταν σημαντικές. Σημαντικές κυρίως στον τομέα εφαρμογής του σωστού επίπεδου άσκησης πίεσης, προκειμένου να ανεβάσει την απόδοση του.
“Σίγουρα μερικά από τα χρόνια μου στην F1, έχω ασκήσει μεγάλη πίεση στον εαυτό μου. Υπήρξαν στιγμές που δέχτηκα πίεση από εξωγενείς παράγοντες, αλλά και από εσωτερικούς παράγοντες. Ίσως δεν πίεσα αρκετά τον εαυτό μου. Είναι όλα σχετικά με την εύρεση αυτής της ισορροπίας, παίζοντας με αυτό“.
“Πρέπει να είμαι ειλικρινής με τα πάντα, και να προσπαθήσω να βρω έναν καλό τρόπο και ένα είδος χαρούμενου ανθρώπου για κάθε Grand Prix. Ο Lewis κατέκτησε το πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε teammates στην ομάδα. Παρόλα αυτά όμως συνεχίζω να μπαίνω στη νέα χρονιά, ξεκινώντας από μια νέα σελίδα και πιστεύω απόλυτα ότι μπορώ να παλέψω για το πρωτάθλημα“.

“Αυτός είναι φυσικά ο μεγάλος μου στόχος αυτή τη σεζόν. Και σε αυτό θα στοχεύσω. Αλλά είναι μακρύς ο δρόμος για αυτό και πρέπει να το κάνω βήμα προς βήμα“.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok,Discord και Twitter.