Binotto – “Όλα μπήκαν στη θέση τους για την ενσωμάτωση του Carlos”

Ο Mattia Binotto δήλωσε πως η Ferrari έκανε τα πάντα για να ενσωματωθεί ο Carlos Sainz στην ομάδα και είπε πως και οι 2 οδηγοί της ομάδας θα αντλήσουν το μέγιστο από το καινούργιο μονοθέσιο

Η πρώτη χρονιά στη Ferrari ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Carlos Sainz. Ο Ισπανός οδηγός μετακόμισε στο τέλος του 2020 από την 3η θέση στους κατασκευαστές McLaren, στην Ιταλική ομάδα, η οποία τερμάτισε στην 6η θέση.

Ο Sainz ολοκλήρωσε το 2021 στην 5η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών με 164,5 βαθμούς. Παράλληλα τερμάτισε 4 φορές στο βάθρο των νικητών. Ειδικά η 3η θέση στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι συνέβαλε τα μέγιστα στο να κερδίσει την 5η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών, ενάντια στους Charles Leclerc και Lando Norris.

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για την αποτελεσματικότητα της ενσωμάτωσης του Sainz, ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε ότι αυτό ήταν θέμα σωστής προετοιμασίας

Όλα μπήκαν στη θέση τους, ούτως ώστε να γίνει η σωστή προσπάθεια για να βοηθηθεί ο Carlos για την κατάλληλη ενσωμάτωση του στην ομάδα. Σίγουρα, ήταν πολύ καλός και από την δικιά του πλευρά. Τα πάει καλά γιατί είναι καλός μαθητής. Διαβάζει, προσπαθεί να μάθει και να καταλάβει. Πιστεύω πως ήταν συνεπής στην ενσωμάτωση και την εξέλιξή του όσον αφορά τις επιδόσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν“, δήλωσε στη ιστοσελίδα της F1 ο Binotto.

Binotto
Ο Carlos Sainz στην στροφή “Eau Rouge”, Grand Prix Βελγίου 2021

Από το 2015 μέχρι και σήμερα ο Sainz αγωνιζόταν με μονοθέσια που είχαν την μονάδα ισχύος της Renault. Το 2016 είχε μια μικρή γεύση με τον κινητήρα της Ferrari. Το 2021 ήταν η πρώτη χρονιά που ο Ισπανός έμαθε τις λεπτομέρειες του κινητήρα της Ιταλικής ομάδας. Η προσαρμογή του Ισπανού τον βοήθησε την πρώτη του χρονιά με την Ferrari με θετικό πρόσημο.

Ο Binotto πρόσθεσε ότι η εκμάθηση των στοιχείων ενός νέου κινητήρα, ήταν μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του Sainz, ενόψει της έναρξης του καινούργιου κεφαλαίου της καριέρας, με τα χρώματα της Ferrari

Το να μάθεις την λειτουργία της μονάδας ισχύος είναι σίγουρα ένα από τα σημεία που πρέπει να γίνει, όπως επίσης και η διαχείριση ενέργειας. Ο τρόπος με τον οποίο η οδηγική ικανότητα του κινητήρα δουλεύει, σίγουρα δίνει μια άλλη πλευρά που είναι δύσκολη“.

Πιστεύω πως είναι κάτι που παίρνει χρόνο, αλλά δεν είναι και απίθανο να συμβεί. Ωστόσο χρειάζεσαι για αυτό έναν καλό οδηγό. Όσο καλύτερος γίνεται, τόσο πιο γρήγορη είναι η διαδικασία. Ο Carlos ήταν πολύ δυνατός σε αυτό το κομμάτι, κατά την άποψη μου“.

Αυτή την εβδομάδα η Ferrari κάνει δοκιμές με την SF71H του 2018, στην ιδιόκτητη πίστα της στο Fiorano. Ο πρώτος που οδήγησε σήμερα ήταν ο δοκιμαστής της Ιταλικής ομάδας, Robert Shwartzman. Την σκυτάλη από τον Ρώσο θα παραλάβουν αύριο οι Charles Leclerc και Carlos Sainz. Ο Sainz θα οδηγήσει το πρωί και το απόγευμα ο Leclerc.

Ο Binotto υποστήριξε ότι ο Leclerc και ο Sainz είναι σε προνομιακή θέση να αντλήσουν το μέγιστο από το νέο μονοθέσιο της Ferrari, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου

Αν κοιτάξω τους τρόπους με τους οποίους έχει ενσωματωθεί, ο τρόπος με τον οποίο τα κατάφερε σε όλη τη σεζόν ήταν εξαιρετικός. Το να έχεις δύο οδηγούς τόσο κοντά και να πιέζουν [ο ένας τον άλλον], νομίζω ότι είναι ένα καλό σημείο αναφοράς. Μπορείτε να δείτε ότι ο ένας είναι καλό παράδειγμα και μέντορας για τον άλλον και πιέζουν τον εαυτό τους“.

Ακόμη και στον τελευταίο αγώνα, είχαν δύο ευκαιρίες για προσπεράσματα, αλλάζοντας τις θέσεις, αλλά είναι υπέροχο να το βλέπουμε και κάτι που είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον. Μου αρέσει να βλέπω αυτούς τους δύο να τσακώνονται μαζί και να είναι τόσο κοντά“, κατέληξε ο Binotto.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS