Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Binotto: ”Οι αποφάσεις που πήραμε ήταν οι σωστές”

Ο Mattia Binotto υπερασπίστηκε τη στρατηγική της Ferrari κατά τη διάρκεια του βρετανικού Grand Prix, αφού ο Charles Leclerc έχασε άλλη μια ευκαιρία να πλησιάσει τον αντίπαλο του Max Verstappen στον τίτλο της F1.

Ο Leclerc, που προηγούνταν στον αγώνα αργά, παρά τη ζημιά που υπέστη στην SF-75 του στον πρώτο γύρο, ήταν ο χαμένος μιας περιόδου με αυτοκίνητο ασφαλείας που έπαιξε στα χέρια του team-mate του Carlos Sainz, ο οποίος εξασφάλισε την παρθενική του νίκη στην F1 στην 150η προσπάθεια.

Η Ferrari επέλεξε να κρατήσει τον Leclerc στην πίστα με ένα σετ σκληρών ελαστικών που είχαν γεράσει, ενώ έβαλε τον Sainz για μαλακή γόμα, κάτι που αποδείχθηκε κρίσιμο με 10 γύρους να απομένουν, μόλις τελείωσε η περίοδος με το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Παρά τη σπάνια στιγμή δόξας για τον Sainz, η απόφαση άφησε άναυδους τους οπαδούς της Ferrari.

Εξηγώντας τις κλήσεις που άφησαν τον Leclerc να τερματίσει τέταρτος πίσω από τον Sainz, τον Sergio Perez της Red Bull και τον Lewis Hamilton της Mercedes, ο Binotto δήλωσε: “Τα δύο μονοθέσιά μας ήταν, κατά την άποψή μας, πολύ κοντά για να τους σταματήσουμε και τους δύο, οπότε έπρεπε να διαλέξουμε.

“Ήμασταν οι μόνοι που ήμασταν έξω και είχαμε και τους δύο να παλεύουν για καλές θέσεις. Οι άλλες ομάδες είχαν μόνο ένα αυτοκίνητο

“Ο Charles είχε θέση στην πίστα, ήταν επικεφαλής, οπότε θα παρέμενε επικεφαλής. Τα ελαστικά του ήταν πιο φρέσκα σε σχέση με τον Carlos, είχε έξι, επτά γύρους λιγότερους και σταματώντας τον Carlos και όντας ακόμα δεύτερος θα μας προστάτευε στις πρώτες δύο στροφές.

“Αυτός ήταν ο λόγος. Στη συνέχεια, ελπίζαμε σε μεγαλύτερη υποβάθμιση των ελαστικών στα μαλακά ελαστικά για να δώσουμε στον Charles, ναι, ίσως ένα δύσκολο ζευγάρι γύρων αρχικά, αλλά στη συνέχεια να ανακάμψει αργότερα. Αλλά τα μαλακά δεν υποβαθμίστηκαν όπως ελπίζαμε”

Με τον Leclerc και τον Sainz να βρίσκονται ακόμα στο ένα-δύο πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, ζητήθηκε από τον Sainz να αφήσει χώρο για τον Leclerc ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από τους αντιπάλους τους στην επανεκκίνηση, αλλά εκείνος αρνήθηκε λόγω ανησυχιών για τα επιτιθέμενα μονοθέσια πίσω του.

Ο Binotto πρόσθεσε: “Γνωρίζαμε ότι η επανεκκίνηση θα ήταν πολύ δύσκολη. Οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να τον δυσκολέψουν πολύ, επειδή με τα μαλακά ελαστικά θα μπορούσαν να είναι πολύ επιθετικοί.

“Ξέρουμε ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ομάδα. Προφανώς, το απέδειξε στους προηγούμενους γύρους, αλλάζοντας χωρίς συζήτηση. Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για τη νίκη της Ferrari εδώ στο Σίλβερστοουν”

Ερωτηθείς τι θα έλεγε σε όσους πιστεύουν ότι η Ferrari πέταξε την ευκαιρία να κερδίσει έδαφος από τον Verstappen με τον Leclerc, ο Binotto διερωτήθηκε: “Τι θα έκαναν διαφορετικά;

“Οι αποφάσεις που πήραμε ήταν οι σωστές και οι κατάλληλες κάθε φορά. Το αν έπρεπε να σταματήσουμε τον Charles στο αυτοκίνητο ασφαλείας ίσως είναι το μόνο που μπορούμε να αμφισβητήσουμε.

“Αν τον είχαμε σταματήσει, ίσως οι υπόλοιποι να είχαν μείνει εκτός… και ίσως άλλα αυτοκίνητα που ήταν μπροστά του να είχαν καταφέρει να ανακτήσουν τις θέσεις τους.

“Έτσι, με αυτή τη γνώση, είναι εύκολο να πούμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι διαφορετικά, αλλά, ναι, είχαμε και πάλι ένα αυτοκίνητο ασφαλείας τη λάθος στιγμή, ενώ ήμασταν άνετα επικεφαλής του αγώνα. “

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.