Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Binotto- Άλλο ένα καταστροφικό pitstop της Ferrari

Ο Mattia Binotto παραδέχτηκε άλλο ένα “χάος” της Ferrari μετά από το Ολλανδικό GP του Sainz και ένα κακό πρώτο pitstop

Ο Ισπανός εκκίνησε τρίτος από το grid του Zandvoort πίσω από τον Max Verstappen και τον Charles Leclerc με τις πρόωρες καταστάσεις να προκαλούνε δράμα.

Αλλά το πρώτο σημαντικό περιστατικό συνέβη στον 15ο γύρο όταν ο Sainz μπήκε στα pit για να βάλει φρέσκα μεσαία ελαστικά.

Εκεί οι μηχανικοί δεν είχαν ετοιμάσει το πίσω αριστερό ελαστικό, πράγμα το οποίο προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση και το pitstop διήρκησε 12.7 δευτερόλεπτα. .

Ο αρχηγός της Ferrari, Mattia Binotto αναφερόμενος στον Ολλανδικό αγώνα είπε: “Χάος. Ήταν ένα χάος. Τελευταία στιγμή οι μηχανικοί δεν ήταν έτοιμοι.

“Όταν είδαμε το συνεργείο της Mercedes στο pitlane, καλέσαμε τον οδηγό μας να μπει στα πιτ, αλλά ήταν όταν βρισκόταν στην τελευταία στροφή και ήταν πολύ αργά για να είναι έτοιμοι οι μηχανικοί.

Θα το συζητήσουμε αυτό στο τέλος του αγώνα. Τον φωνάξαμε στα pit στη τελευταία στροφή. Δεν είχαμε αρκετό χρόνο και θα το δούμε αυτό.”

Αυτό δεν είναι το τέλος του δράματος για τον Sainz καθώς αργότερα πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων η οποία τον έριξε στην 8η θέση.

Ο Binotto πιστεύει ότι η απόφαση για την επιβολή ποινής ήταν “πολύ σκληρή”, καθώς ο οδηγός του καθυστέρησε την επερχόμενη Alpine του Fernando Alonso μόνο λόγω της τοποθέτησης των μηχανικών της McLaren που φρόντιζαν τον Lando Norris στο box των pit μπροστά.

“Στο δεύτερο με την ανασφαλή απελευθέρωση και τις ποινές που κόστισαν αρκετά στον Carlos, θεωρώ ότι η απόφαση της FIA και των αγωνοδικών είναι πολύ σκληρή”, πρόσθεσε.

“Ο λόγος είναι ότι όταν μπήκε μέσα, η McLaren περνούσε και χειριστήκαμε τον Carlos στα pit, στη θέση των pit, επειδή ξέραμε ότι δεν θα ήταν ασφαλές να τον αφήσουμε εκείνη τη στιγμή.

“Περιμέναμε και περιμέναμε μέχρι να έχουμε τον κατάλληλο χώρο με το Alpine να έρχεται και γι’ αυτό τον αφήσαμε ελεύθερο.

“Μετά από αυτό έπρεπε να επιβραδύνει και παραλίγο να σταματήσει, επειδή οι μηχανικοί της McLaren περνούσαν γύρω από το μονοθέσιο του Norris, και για να είναι ασφαλής με τους μηχανικούς παραλίγο να σταματήσει με την αντιολισθητική προστασία που είχε ενεργοποιηθεί.

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter