Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Berger- H Ferrari δεν είναι έτοιμη για τον τίτλο αλλά ο Leclerc είναι

Ο πρώην οδηγός Gerhard Berger, πιστεύει πως η Ferrari στερείται κάποια προτερήματα της Red Bull για να παλέψει για τον τίτλο.

O Βρετανός πρώην οδηγός της Formula 1, Berger, πιστεύει ότι η Ferrari δεν είναι έτοιμη για πρωτάθλημα, αλλά ο Charles Leclerc, είναι.

Με την νίκη του Leclerc στο Αυστριακό GP, να τον επιστρέφει στη θέση του κοντινότερου αντιπάλου του Max Verstappen στο πρωτάθλημα οδηγών, ο Μονεγάσκος έχει κλείσει το χάσμα μεταξύ του ίδιο και του Max στους 38 βαθμούς, ενώ η Ferrari είναι 56 πόντους πίσω από την Red Bull στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Σε ένα podcast για την προεπισκόπηση του Γαλλικού Grand Prix, με οικοδεσπότες τον Tom Clarkson και τον Damon Hill, ο Berger μίλησε για την τρέχουσα μάχη του πρωταθλήματος, δήλωσε πως η Red Bull με τον Max Verstappen είναι οι Βασικοί κυρίαρχοι.

“Πιστεύω πως ο Verstappen είναι πολύ καλύτερος από την περασμένη σεζόν” δήλωσε ο Berger,

“Νομίζω πως η νίκη ενός πρωταθλήματος απομακρύνει πολλή πίεση από ‘σένα. Πολλοί μου λένε “Η Ferrari κάνει πολλά λάθη” και εγώ του λέω, ” αλλά πέρυσι, κανένας δεν πίστευε πως η Ferrari θα έκανε τόσο μεγάλη πρόοδο στην τελική”. Ως οπαδός της Ferrari, αν είχες τη δυνατότητα να πεις “η Ferrari θα είναι δεύτερη του χρόνου με ένα τέτοιο μονοθέσιο”, όλοι θα σου έλεγαν “υπέροχα”.

Αλλά τώρα προσπαθούν αν πολεμήσουν για ένα πρωτάθλημα, αλλά δεν πολεμούσαν για πρωτάθλημα για πολλά χρόνια. Έτσι, δεν είναι έτοιμοι ακόμα, να αγωνιστούν όπως η Red Bull που πέρυσι πάλευε μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, και ξέρουν πολύ μικρές λεπτομέρειες, και το τι σημαίνει πρωτάθλημα.”

O Berger τόνισε τα καλά και τις αδυναμίες των δύο κύριων αγωνιστών για το πρωτάθλημα, λέγοντας πως ο Leclerc έχει κάποιες ικανότητες που τον βοηθάνε να αγωνιστεί για τον τίτλο.

“Ο Leclerc με έχει εντυπωσιάσει με το ταλέντο του, με την ταχύτητά του στις κατατακτήριες, τα πάει πάρα πολύ καλά. Επίσης, έχω δει και πολλά προτερήματα στον Max. Είναι υπέροχος σε όλον τον αγώνα, είναι πολύ καλός στα προσπεράσματα, πολύ καλός σε μάχες τροχό-με-τροχό, είναι καλός στο να αναγνωρίζει κάθε αγώνα.

Σε συνδυασμό με τη στρατηγική της Red Bull που είναι πολύ καλή, νομίζω πως είναι σχεδόν ακαταμάχητος. Λέγοντας αυτό, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, η Ferrari έχει κάποια πλεονεκτήματα, και ο Leclerc τα αξιοποιεί πολύ καλά. Είναι πολύ γρήγορος οδηγός και πολύ καλός. Αλλά με τα τεχνικά προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετωπίζουν πολλές φορές, θα δούμε τον Sainz να φέρνει βαθμούς στην ομάδα, όπως θα μπορούσε να γίνει και στον προηγούμενο αγώνα με το θέμα του γκαζιού.

Ο Sainz θα είχε την ευκαιρία να κερδίσει και αυτό τους “πόνεσε” πολύ στο πρωτάθλημα. Έτσι, με τη θέση στην οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή, νομίζω ότι μπορεί να χρειαστούν ένα ή δύο χρόνια μέχρι η ομάδα να είναι έτοιμη και πάλι να κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Τα πάντα μπορούν να συμβούν, και ίσως το αυτοκίνητο να είναι τόσο καλό που θα μπορέσουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα και φέτος. Αλλά αν όντος μπορέσουν να παλέψουν, η Red Bull έχει ένα πλεονέκτημα από τη περσινή μάχη.” πρόσθεσε ο Berger.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Lelcerc είναι έτοιμος να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ο Βerger είπε πως υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, αλλά ο Leclerc δεν είναι μακριά από το να τα απαντήσει.

“Έκανε ένα δύο λάθη αυτή τη χρονιά τα οποία δεν έπρεπε να συμβούν αν είσαι πραγματικά σοβαρός για το πρωτάθλημα”, πρόσθεσε ο Berger, “Η Imola για παράδειγμα. Απλά τερμάτισε 3ος και πήρε κάποιους βαθμούς. Εκεί ήταν που ο Lewis πραγματικά με εντυπωσίασε, πάντα είναι καλός εκεί. Όταν του δίνεται η ευκαιρία ανεβαίνει στο βάθρο και παίρνει βαθμούς. Ναι μεν ο Leclerc χρειάζεται παραπάνω εμπειρία, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένας οδηγός που μπορεί να πάρει πρωτάθλημα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.