MOTOGPΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Bastianini – “Έκανα την προσπέραση την ίδια στιγμή”

Ο νικητής του αγώνα του GP Aragon, Enea Bastianini δήλωσε ότι έκανε την προσπέραση την κατάλληλη στιγμή και είπε ότι θέλει να κρατήσει το momentum έως το τέλος της σεζόν

Ο Enea Bastianini ήταν ο μεγάλος νικητής, στον αγώνα του GP Aragon. Ο Ιταλός αναβάτης της Gresini Racing (από του χρόνου θα αγωνίζεται στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati) προσπέρασε στην στροφή “7”, στον τελευταίο γύρο τον διεκδικητή του φετινού τίτλου, Francesco (σημ: Pecco) Bagnaia. Με αυτή την νίκη ο Bastianini έφτασε στο πρωτάθλημα τους 163 βαθμούς, 50 λιγότερους από τον πρωτοπορό που εγκατέλειψε σήμερα, Fabio Quartararo.

Ήταν μια υπέροχη νίκη και αναμφίβολα δεν ήταν και η πιο εύκολη στην καριέρα μου. Και αυτό διότι ο Pecco (σ.σ. Bangaia) όπως και στο Misano, δεν έκανε κανένα λάθος“, δήλωσε ο Enea Bastianini.

Έκανα την κίνηση για την προσπέραση, την ίδια ακριβώς στιγμή. Ήμουνα κοντά, είχα το περιθώριο για να το κάνω πράξη και αυτό έγινε πραγματικότητα“.

Bastianini
Enea Bastianini , MotoGP race, Aragon MotoGP. 18 September 2022

Πρέπει να κρατήσω το momentum, καθώς κατευθύνομαι σε αυτά τα τελευταία πέντε Grand Prix της φετινής σεζόν. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ με μοτοσυκλέτα του MotoGP στην Ιαπωνία. Ωστόσο, θέλω να τα πάω καλά και να προσπαθήσω να είμαι πάντοτε στις θέσεις του βάθρου των νικητών (σ.σ. podium)”.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.