Ακυρώθηκε το Grand Prix της Αυστραλίας

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει χώρα το φετινό Grand Prix Αυστραλίας λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.

Το Grand Prix της Αυστραλίας είχε ήδη μετακινηθεί από τον Μάρτιο στον Νοέμβριο. Ωστόσο, η αδυναμία συμφωνίας της Formula 1 με τις τοπικές αρχές για το πως θα φτάσουν και θα είναι ασφαλείς οδηγοί και θεατές καθιστούσε αδύνατη την διεξαγωγή του φετινού αγώνα.

Από την πλευρά του, ο CEO της F1, Stefano Domenicali, τόνισε ότι επιθυμία της F1 παραμένει η διεξαγωγή 23 αγώνων, παρά το γεγονός ότι η ακύρωση του Grand Prix της Αυστραλίας ανακοινώθηκε αργότερα από το επιθυμητό.

“Παρ’ όλο που είναι απογοητευτικό που δεν θα αγωνιστούμε στην Αυστραλία την φετινή σεζόν, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να διεξάγουμε 23 αγώνες την φετινή σεζόν κι έχουμε αρκετές επιλογές, για να αντικαταστήσουμε την θέση που έμεινε κενή από το Grand Prix της Αυστραλίας.”

“Τις επόμενες εβδομάδες θα δουλέψουμε πάνω στις λεπτομέρειες αυτών των επιλογών και θα είμαστε σε θέση να δώσουμε στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.”

Παρά το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί στην Αυστραλία κυλούν με αργούς ρυθμούς, η κυβέρνηση της χώρας είναι πεπεισμένη ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει καταφέρει να εμβολιάσει αρκετούς πολίτες, γεγονός που θα τις επιτρέψει να διεξάγει το 2022 αγώνα.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS