Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Aston Martin – Toν Φλεβάρη τα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου

H Aston Martin ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου εντός του Φλεβάρη, καθώς επιστρέφει ως κατασεκυαστής στο grid για το 2021.

Η ομάδα μετονομάστηκε από Racing Point σε Aston Martin για την ερχόμενη σεζόν μετά την επένδυση του Lawrence Stroll στην Βρετανική εταιρία αυτοκινήτων τον προηγούμενο Γενάρη. Αν και η Aston Martin ήταν ήδη παρούσα στην F1 μέσω της χορηγίας στην ομάδα της Red Bull, το 2021 θα είναι η πρώτη χρονιά μετά το 1960 που θα υπάρχει μονοθέσιο υπό την ονομασία της Aston Martin.

Η Aston Martin F1 Team θα εντάξει στο δυναμικό της τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Sebastian Vettel, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Lance Stroll. μεγάλες αλλαγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας ξεκίνησαν την 1η Ιανουαρίου, δίνοντάς μας και μία γεύση από τα Βρετανικά πράσινα χρώματα που θα υιοθετήσει η ομάδα, μαζί με το hashtag ‘#IAMF1’.

Η ομάδα επιβεβαίωσε πως θα αποκαλύψει επισήμως το μονοθέσιό της για το 2021 τον επόμενο μήνα, όμως ακόμα δεν έχει ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία.

Vettel
Το νέο μονοθέσιο θα πατήσει άσφαλτο στις αρχές Μαρτίου, όταν οι δοκιμές εκκινήσουν, πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν, αργότερα μέσα στον Μάρτιο.

“Είχαμε σχεδόν έναν χρόνο προετοιμασίας για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και πραγματικά ανυπομονούμε να δούμε τις αντιδράσεις όταν εν τέλει αποκαλύψουμε την νέα μας ταυτότητα ως Aston Martin Formula 1 Team,” είπε ο Διευθυντής Ομάδας, Otmar Szafnauer.

“Είναι τεράστιο προνόμιο για κάθε μέλος της ομάδας να εκπροσωπούμε μία τόσο μεγάλη μάρκα. Έχουμε κερδίσει φήμη που τόσο αξίζουμε επειδή υπερβήκαμε τις δυνατότητες μας, άρα είμαστε πεπεισμένοι πως θα κάνουμε το όνομα της Aston Martin υπερήφανο από την αρχή. Είναι η αρχή ενός νέου ταξιδιού και αισθάνομαι την ενέργεια σε όλη την ομάδα, με αποφασιστικότητα να βελτιώσουμε την απόδοση περισσότερο από ποτέ. Συνδυάζοντας και μερικά από τα πιο επινοητικά μυαλά στον χώρο, τη νοοτροπία πραγματικού αγωνιζόμενου και το πνεύμα ‘μπορώ να το κάνω’ που μας έχει υπηρετήσει τόσο καλά όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε συνεπαρμένοι για το μέλλον.”

Η Aston Martin μπαίνει στο 2021 έχοντας κάνει εκπληκτική τελευταία χρονιά ως Racing Point με τον Sergio Perez να πετυχαίνει νίκη στο Sakhir Grand Prix.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η ομάδα θα μπει στο 2021 με τον ίδιο κύριο χορηγό, αφού το BWT δεν υπάρχει πλέον στο όνομα της ομάδας στην λίστα εισόδου της FIA η οποία εκδόθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Lance stroll
Η F1 θα είναι το μόνο παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIA στο οποίο θα υπάρχει εργοστασιακή παρουσία της Aston Martin το 2021 μετά το τέλος του GTE Pro programme της ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (FIA World Endurance Championship).

“Η Formula 1 είναι τεράστιας σημασία πεδίο που θα παίξει ρόλο κλειδί στην συνολική στρατηγική της Aston Martin, καθώς προσπαθούμε να πάμε την εταιρία μπροστά,” είπε ο ιδιοκτήτης της ομάδας και Διευθύνων Πρόεδρος (Aston Martin Lagonda executive chairman), Stroll.

“Είναι πραγματικά ένα παγκόσμιο άθλημα με τεράστιο κοινό που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στην επαναπροώθηση της μάρκας και στην προτίμησή του σε όλο τον κόσμο. Eίναι μία μάρκα που ήδη έχει τεράστια επιτυχία σε κορυφαίου επιπέδου διεθνή μηχανοκίνητα αθλήματα όπως οι 24 ώρες του Le Mans – και τώρα έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε μία νέα σελίδα στην ιστορία. Είναι μία άκρως συναρπαστική προοπτική για όλους τους θαυμαστές της μάρκας της Aston Martin, για τους φιλάθλους της Formula 1 και για το άθλημα το ίδιο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!