Aston Martin- Προετοιμάζεται για τη νέα εποχή της F1

Η Aston Martin ανακοίνωσε μία νέα συνεργασία με την Honda από το 2026 για την κατασκευή και παροχή κινητήρων στην Βρετανική ομάδα

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα προμηθεύει με μονάδες ισχύος την ομάδα από την σεζόν του 2026, οι οποίες θα τηρούν τις τους νέους κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ από εκείνο το έτος. Με αυτήν την συμφωνία η Honda επιστρέφει ενεργά στην F1 ως κατασκευαστής, μετά την αποχώρηση της το 2021. Έως τώρα η Honda τροφοδοτεί με κινητήρες τις Red Bull και Alpha Tauri. Ωστόσο από πέρυσι οι κινήτηρες έχουν την ονομασία “Red Bull Powertrains”, καθότι η Αυστριακή ομάδα έχει αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης από τους Ιάπωνες.

Οι νέοι κανονισμοί θα φέρουν σημαντική αύξηση στην ανάπτυξη ηλεκτρικής ενέργειας και στη χρήση 100% βιώσιμων καυσίμων που θα παρέχονται από τον συνεργάτη της Aston Martin, Aramco.

“Θα ήθελα να καλωσορίσω την Honda στην ομάδα μας. Μοιραζόμαστε ένα αμοιβαίο κίνητρο, αποφασιστικότητα και φιλοδοξία για να πετύχουμε στη πίστα. H Honda είναι παγκόσμιος “τιτάνας” και η επιτυχία της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι μακροχρόνια και εντυπωσιακή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο. Mibe και τον κο. Watanabe και όλη την ομάδα της Honda καθώς θα συμβαδίζουμε σε αυτό το συναρπαστικό μέλλον.” δήλωσε ο Lawrence Stroll.

“Ένας από τους βασικούς λόγους για την απόφασή μας να πραγματοποιήσουμε μια τέτοια πρόκληση στην F1, είναι πως η κορυφαία μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, βρίσκεται στην προσπάθεια για να γίνει μια πιο οικολογική σειρά αγώνων, πράγμα για το οποίο η Honda έχει ως στόχο την μείωση του άνθρακα, και θα γίνει μία πλατφόρμα που θα διευκολύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης.” είπε ο Toshihiro Mibe, CEO της Honda.

“H Honda είναι μια εταιρία της οποίας η ανάπτυξη βασίζεται στη λήψη προκλήσεων και τη νίκη παγκόσμιων αγώνων. Με τους νέους κανονισμούς του 2026, το κλειδί για τη νίκη θα είναι ένας συμπαγής, ελαφρύς και υψηλής ισχύος ηλεκτρικός κινητήρας με μια μπαταρία υψηλής απόδοσης ικανή να χειριστεί την υψηλή και γρήγορη παραγωγή ενέργειας, καθώς και την τεχνολογία διαχείρισης ενέργειας”.

Πιστεύουμε ότι οι τεχνολογίες και η τεχνογνωσία που αποκτήσαμε από αυτή την πρόκληση, μπορούν πιθανότατα να εφαρμοστούν απευθείας στα μελλοντικά μας ηλεκτρικά οχήματα. H Honda και η ομάδα μας, μοιράζονται την ίδια ειλικρινή στάση και αποφασιστικότητα για τη νίκη, έτσι ξεκινώντας τη σεζόν του 2026, θα συνεργαστούμε και θα αγωνιστούμε για το πρωτάθλημα ως Aston Martin Aramco Honda”.

“Η Honda έχει τον απόλυτο σεβασμό για τη FIA, η οποία πήρε την απόφαση να εισαγάγει αυτούς τους νέους κανονισμούς για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα τόσο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για την F1“>

Από την δίκη του πλευρά, ο Martin Whitmarsh, CEO του Ομίλου, Aston Martin Performance Technologies, ανέφερε τα εξής:

“Ήμουν τυχερός στη καριέρα μου που συνεργάστηκα με την Honda όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με την Honda και την Aston Martin το 2026. Οι νέοι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος στην F1 για το 2026 είναι μια τεράστια και πολύ σημαντική αλλαγή, αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πετύχουμε μαζί”.

Aston Martin
action, Miami International Autodrome, GP2305a, F1, GP, USA Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

“Από κοινού με την Aramco μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια ανοιχτή συνεργασία για έναν κοινό στόχο. Η μελλοντική μας συνεργασία με την Honda, είναι ένα από τα τελευταία μέρη του παζλ που μπαίνει στη θέση του για τα φιλόδοξα σχέδια της Aston Martin στη F1”.

Μιλώντας για αυτή την ιδέα, ο Koji Watanabe, πρόεδρος της Honda Racing Corporation, είπε: “Εν μέσω των μεγάλων αλλαγών στις επιχειρήσεις μας και το περιβάλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που οδηγεί προς τη μετάβαση σε μια κοινωνία ουδέτερη από πλευράς άνθρακα, έχουμε επανιδρύσει το HRC ως μια βέλτιστη πλατφόρμα για τη διατήρηση και περαιτέρω εξέλιξη των δραστηριοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως δύναμη της Honda. Θα δημιουργήσουμε βιώσιμες λειτουργικές δομές για τις αγωνιστικές δραστηριότητές μας και θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε περισσότερα  όνειρα και  ενθουσιασμό για τους φιλάθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε ολόκληρο τον κόσμο”

Για αυτή τη συνεργασία, ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και CEO της Formula One, δήλωσε: “Είναι μεγάλη είδηση για τη Φόρμουλα 1 ότι η Honda θα συνεργαστεί με την Aston Martin για την παροχή μονάδων ισχύος από το 2026. Αυτό είναι απόδειξη πως η παγκόσμια πλατφόρμα και ανάπτυξή μας, παρέχει τις εταιρίες με τεράστιες δυνατότητες, και δείχνει επίσης ότι τα σχέδιά μας να προχωρήσουμε σε βιώσιμα καύσιμα το 2026 είναι η σωστή προσέγγιση για να προσφέρουμε στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας εναλλακτικές λύσεις για την απαλλαγή του πλανήτη μας από τις εκπομπές άνθρακα. Μπορούμε όλοι να δούμε την απίστευτη δέσμευση της Aston Martin για το άθλημά μας και ανυπομονούμε να δούμε αυτή τη συνεργασία σε δράση, και θέλω να συγχαρώ και τις δύο πλευρές για αυτήν τη συναρπαστική είδηση”.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS