Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Aston Martin – Παρουσιάστηκε η AMR24

Η Aston Martin παρουσίασε σε εκπροσώπους των media και φανς της ανά τον κόσμο, το νέο μονοθέσιο της Βρετανικής ομάδας με κωδική ονομασία “AMR24”

Το 2023 η Aston Martin ήταν μια από τις ομάδες – έκπληξη της χρονιάς. Η Βρετανική ομάδα με τον Fernando Alonso στο τιμόνι της τερμάτισε 8 φορές στο βάθρο των νικητών και στο πρώτο μισό ήταν στην πρώτη τριάδα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Ωστόσο στο από τον Ιούλιο και μετά η McLaren ανέβηκε και η Aston Martin έμεινε πίσω στην εξέλιξη του μονοθεσίου της.

Στο τέλος του 2023 η Aston Martin τερμάτισε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών μαζεύοντας 280 βαθμούς και τον Alonso να τερματίζει 9 φορές στο βάθρο των νικητών στην πρώτη του χρονιά με την Βρετανική ομάδα

Είμαστε περήφανοι για το ντεμπούτο της Aston Martin AMR24. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας τεράστιας προσπάθειας από ολόκληρη την ομάδα, στο νέο τεχνολογικό κέντρο της Aston Martin Racing και θα επιτρέψει στην ομάδα να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά το 2024“, ανέφερε στην αρχή ο αγωνιστικός διευθυντής της Aston Martin, Mike Krack.

Από τον τελευταίο αγώνα πέρυσι, όλοι έχουν επικεντρωθεί υπερβολικά στις βελτιώσεις σε κάθε τομέα, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές μας σε αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά, αυτό που πραγματικά έχει σημασία για να είναι καλύτερο. Κάθε τομέας του μονοθεσίου έχει έχει τελειοποιηθεί και βελτιωθεί, αξιοποιώντας τα δυνατά μας σημεία και λαμβάνοντας υπόψη τα μαθήματα της περσινής χρονιάς“.

Το 2023 ήταν η καλύτερη σεζόν μας μέχρι σήμερα και στόχος μας αυτή τη σεζόν είναι να κερδίσουμε κανονικούς βαθμούς, βάθρα και να παλέψουμε για την πρώτη μας νίκη στα πράσινα“.

Είμαι απίστευτα περήφανος για αυτή την ομάδα και για αυτό που έχει επιτευχθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όχι μόνο η πρόοδος στην πίστα, αλλά η επένδυση σε όλους τους τομείς εκτός τροχιάς στο AMRTC (σ.σ. το τεχνολογικό κέντρο και το κέντρο εξέλιξης της Aston Martin)“, δήλωσε ο Fernando Alonso.

Aston Martin AMR24
action, Silverstone Circuit, F12403a, F1, GP, Great Britain Fernando Alonso, Aston Martin AMR24

Ολόκληρη η ομάδα έχει εργαστεί σταθερά για να ετοιμάσει την Aston Martin AMR24 για τη νέα σεζόν, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν στις δοκιμές και στους πρώτους αγώνες. Είμαι ενθουσιασμένος που μπαίνω στο cockpit και ξεκινάω τη δεύτερη σεζόν μου με το πράσινο χρώμα“.

Υπήρξε πραγματικός θόρυβος γύρω από το AMRTC αυτόν τον χειμώνα. Είμαστε ακόμα μια νεανική ομάδα, αλλά μεγαλώνουμε γρήγορα. Υπάρχει αυτή η πείνα και η πεποίθηση όταν περπατάτε στην πανεπιστημιούπολη. Για αυτό τον λόγο πρέπει να δοθούν τα εύσημα για όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους που εργάζονται εδώ“, είπε ο Lance Stroll.

Aston Martin AMR24
action, TS-Live, Silverstone Circuit, F12403a, F1, GP, Great Britain Lance Stroll, Aston Martin AMR24

Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε αυτ’ο που πετύχαμε πέρυσι, ειδικά στο τελευταίο μέρος της σεζόν, όταν κάναμε κάποια σημαντική πρόοδο – μαθαίνοντας περισσότερα για το μονοθέσιο. Νομίζω ότι αυτό μας προετοιμάζει καλύτερα για τη νέα σεζόν και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.