Aston Martin – Παρουσιάστηκε η AMR23

Η Aston Martin παρουσίασε στο κοινό και στους εκπροσώπους των media το νέο μονοθέσιο της ομάδας, με κωδική ονομασία AMR23

Το 2023 ξεκινάει μια νέα εποχή για την Aston Martin. Ο Sebastian Vettel μετά από 2 χρόνια παρουσίας στην Βρετανική ομάδα και σχεδόν 15 χρόνια στην F1, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Την θέση του πήρε ένας άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, με όρεξη για να κατακτήσει νίκες και pole positions. Αυτός είναι ο 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Fernando Alonso.

Παρόλο που δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές φέτος, η AMR23 δείχνει να έχει αρκετές επιρροές από τα μονοθέσια των Red Bull, Ferrari και Mercedes, με πολλούς να κάνουν λόγο για μια “δεύτερη Red Bull”

Η φετινή μετακίνηση μας στο νέο και υπερσύγχρονο εργοστάσιο μας, δείχνει κάτι περισσότερο από μια σοβαρή δήλωση προθέσεων“, δήλωσε στην αρχή ο executive chairman της Aston Martin, Lawrence Stroll.

Θα ενισχύσει και θα ενδυναμώσει σημαντικά κάθε άτομο σε αυτόν τον οργανισμό. Αυτό θα μας βοηθήσει, ούτως ώστε να υλοποιήσουμε τη φιλοδοξία μας και να μειώσουμε το χάσμα από τις μπροστινές θέσεις του grid. Και με τον καιρό να γίνουμε γνήσιοι πρωταθλητές. Πέρυσι, δείξαμε την αποφασιστικότητα και την πίστη που χρειάζεται για να προχωρήσουμε μπροστά. Κατασκευάσαμε ένα ολοκαίνουργιο μονοθέσιο, το οποίο ταιριάζει με το όραμα και τις φιλοδοξίες μας“.

Η σημερινή συζήτηση αφορά τη νέα ενέργεια. Και, πιστέψτε με, είναι σαν μια νέα αρχή και ένας απίστευτα πολλά υποσχόμενος και φιλόδοξος τρόπος για να ξεκινήσει η νέα σεζόν“.

Aston Martin AMR23
Το δεύτερο μισό του 2022 έδειξε πραγματικά σημάδια προόδου, καθώς δουλέψαμε σκληρά για την ανάπτυξη του μονοθεσίου“, δήλωσε αρχικά ο αγωνιστικός διευθυντής της Aston Martin, Mike Krack.

Για φέτος, ο στόχος μας πρέπει να είναι να φτιάξουμε ένα μονοθέσιο, το οποίο θα μπορεί να αποδώσει πλήρως τις δυνατότητές του από την πρώτη στιγμή που θα βγει στην πίστα. Κάνοντας ένα δυνατό ξεκίνημα μες στη χρονιά, μετά πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική. Αυτό είναι απαραίτητο εάν θέλουμε να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο προς τις πρώτες σειρές του grid. Και, ως οργανισμός, εργαζόμαστε σκληρά για να το πετύχουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω όλους τους τομείς της ομάδας“.

Γνωρίζουμε ήδη τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα των τμημάτων σχεδιασμού, μηχανικής και κατασκευής μας. Η άφιξη του Fernando μαζί με την συνεργασία του με τον Lance, υπογραμμίζει περαιτέρω το απόλυτο βάθος και την δυναμική του διδύμου μας. Φαίνεται ότι κάθε στοιχείο αυτού του οργανισμού λειτουργεί πραγματικά καλά“.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους θαυμαστές μας για την αμέριστη υποστήριξή τους και ανυπομονούμε να σας δούμε σε όλο τον κόσμο αυτή τη σεζόν“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS