Ο ελάχιστος στόχος της Aston Martin για το 2021

Ο Otman Szafnauer είπε πως η 3η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών είναι ο ελάχιστος στόχος της Aston Martin για το 2021.

Η Aston Martin θα είναι κατασκευαστής στην Formula 1 για πρώτη φορά μετά το 1960, ενώ έχουν ως θεμέλια την περσινή Racing Point.

Την περσινή σεζόν, η Racing Point θα είχε τερματίσει στην 3η θέση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών. Ωστόσο, οι 15 βαθμοί που αφερέθηκαν ως τιμωρία για αντιγραφή μερών από το προηγούμενο μονοθέσιο της Mercedes, άφησαν την ομάδα στην 4η θέση.

Επιπρόσθετα, πιθανοί βαθμοί χάθηκαν λόγω των απουσιών των οδηγών της ομάδας, Sergio Perez και Lance Stroll, οι οποίοι έχασαν κάποια Grand Prix εξαιτίας του ότι βγήκαν θετικοί στον Covid-19. Επιπλέον, ο Μεξικάνος εγκατέλειψε τους 2 από τους τελευταίους 3 αγώνες λόγω προβλημάτων στην κινητήρια μονάδα του μονοθεσίου. Συγκεκριμένα, έχασε ένα εύκολο βάθρο στο Bahrain.

Όμως έχοντας πλέον τον Sebastian Vettel και το Lance Stroll στην ομάδα, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδα, Szafnauer πιστεύει πως η Aston Martin μπορεί να τερματίσει μπροστά από την Mclaren αυτήν τη φορά. Επιπλέον, πιστεύει πως η ομάδα του θα κλείσει και την διαφορά από την RedBull και την Mercedes.

“Πέρσι, στοχεύαμε για την 3η θέση όλη τη σεζόν.” είπε ο Szafnauer σε συνέντευξη με το RTL. “Σίγουρα και η Mclaren είχε τις ατυχίες της, όμως θεωρώ πως ούτε καν πλησίασαν το επίπεδο μας.”

“Έπρεπε να είμασταν 3οι. Οπότε αυτήν τη σεζόν πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι και να στοχεύσουμε ξανά την 3η θέση.”

Όταν ο Szafnauer ρωτήθηκε για το εάν θα πάνε για κάτι περισσότερο απάντησε: “Ας δούμε πως πάμε. Η 2η θέση θα ήταν εξαιρετική. Εάν μπορέσουμε να έχουμε μάχη με την RedBull και την Mercedes, θα ήταν ακόμη καλύτερο.”

Το κλειδί είναι οι ομαδική δουλειά μεταξύ των οδηγών της Aston Martin σύμφωνα με τον Szafnauer, ο οποίος περιμένει τον Vettel και τον Stroll να είναι ενωμένοι, όπως και οι Hulkenberg, Perez και Ocon στο παρελθόν.

“Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από τους προηγούμενους οδηγούς μας, είναι πως δούλευαν εξαιρετικά μεταξύ τους και περιμένω των Stroll και τον Vettel να κάνουν το ίδιο. Να είναι δηλαδή πρώτα teammates και μετά να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον.” είπε ο γεννημένος στην Ρουμανία, Αμερικανός.

“Θα μάθει ο ένας απ’ τον άλλον και αυτό θα πάει την ομάδα μπροστά.”

Ο Szafnauer είπε συγκεκριμένα για τον Vettel: “Δουλεύουμε διαφορετικά εδώ και συμπεριφερόμαστε διαφορετικά τους οδηγούς μας σε σχέση με εκεί που βρισκόταν.”

“Σίγουρα, κάνουμε πλάκα μεταξύ μας, κάτι το οποίο του χρειάζεται. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα τον φέρουμε στο καλύτερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει.

“Νομίζω πως θα αποδείξει στον κόσμο πως στο σωστό περιβάλλον, με το σωστό κίνητρο και την αγωνιστική διασκέδαση, θα κάνει εξαιρετική δουλειά.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS