Αρνητικός στον Covid-19 o Hamilton – Θα αγωνιστεί στο Abu Dhabi

Το τεστ του Lewis Hamilton για τον Covid-19 βγήκε αρνητικό και ο Βρετανός πρωταθλητής θα αγωνιστεί κανονικά στο Abu Dhabi.

Μια κοινή δήλωση των FIA, Formula 1 και Mercedes επιβεβαίωσε ότι ο Hamilton “Είχε μια σειρά αρνητικών τεστ για τον Covid-19.

Ολοκλήρωσε την καραντίνα 10 ημερών στο Bahrain και είναι ελεύθερος να φύγει από την χώρα σύμφωνα με τους κανονισμούς της υγειονομικής αρχής του Bahrain.” Έλεγε η δήλωση.

Ο Lewis έφτασε τώρα στο Abu Dhabi μετά την επιβεβαίωση των αρχών ότι θα μπορούσε ενώ μετά την καραντίνα είχε ένα ακόμα αρνητικό τεστ.”

Τα πρωτόκολλα της FIA για τον Covid-19 παραμένουν σαφή και δεν έχουν αλλάξει. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα πριν τις δοκιμές είναι απαραίτητο για να έχει πρόσβαση στα Paddock της Formula 1 όπως ορίζεται στο παράρτημα S του διεθνούς αθλητικού κώδικα και ακόμα ένα αρνητικό τεστ χρειάζεται σε λιγότερο από 24 ώρες από την άφιξη του. Ο Lewis έχοντας αρνητικά αποτελέσματα σε Bahrain και Abu Dhabi θα έχει πρόσβαση στα Paddock.

H FIA, η Formula 1 και η Mercedes-AMG Petronas μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ο Lewis Hamilton είχε μία σειρά αρνητικών τεστ.

Ο Hamilton είχε βρεθεί θετικός στον Covid-19 την Δευτέρα μετά το Grand Prix του Bahrain.

H Mercedes πρόσθεσε:

Ο Lewis ολοκλήρωσε τα πρωτόκολλα που απαιτούνται από την FIA για την είσοδο του στα Pddock αύριο και θα είναι σε θέση να λάβει μέρος στον αγώνα το Σαββατοκύριακο.”

Αυτό σημαίνει ότι ο George Russell θα επιτρέψει στην Williams ενώ ο Jack Aitken δεν θα αγωνιστεί καθόλου.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS