Αποσύρεται από το WRC ο Ιορδάνης Σερδερίδης 

Το ράλλυ Acropolis (7-10/9) θα είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του Ιορδάνη Σερδερίδη ο οποίος θα αποσυρθεί από τo WRC, αλλά θα συνεχίσει να τρέχει σε αγώνες στο Βέλγιο και την Ελλάδα. 

Η φετινή σεζόν, θα είναι και η τελευταία στην οποία ο Ιορδάνης Σερδερίδης θα τρέξει στο WRC. Ο εθνικός μας αγώνας, το ράλλυ Acropolis θα είναι το κύκνειο άσμα για τον Έλληνα ιδιώτη οδηγό στην μεγάλη κατηγορία. Πίσω από το τιμόνι ενός Ford Puma Rally1 για λογαριασμό της M-Sport έτρεξε σε έξι αγώνες. Καλύτερή του επίδοση αποτελεί η έβδομη θέση που κατέλαβε το 2022 στο ράλλυ Safari. Φέτος συμμετείχε σε Μόντε-Κάρλο και Μεξικό.

Ξεκίνησε την περιπλάνηση του στο WRC το 2013 και το ράλλυ Ουαλίας, με συνοδηγό τον Erwin Mombaerts. Τερμάτισαν στην 32η θέση της γενικής κατάταξης και 14οι στην κατηγορία Rally2. Στην δεκαετή παρουσία του στο σπορ έχει οδηγήσει μεταξύ άλλων και ένα Citroen DS3 WRC, ένα Ford Fiesta WRC, αλλά και αρκετά αυτοκίνητα κατηγορίας R5. 

Στις δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση του να σταματήσει ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αυτό που κάνω στη ζωή μου είναι να βελτιώσω τις προσωπικές μου επιδόσεις. Οπότε δεν αλλάζει αυτό για ένα ράλλυ ή μια επιχείρηση” 

“Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ευχαρίστηση,η διασκέδαση. Ακόμα το έχω, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτούμε να σταματήσουμε”. 

Μπορεί να αποσύρεται από το WRC, αλλά όχι από τον μαγικό κόσμο των ράλλυ. Ο 59χρονος οδηγός, θα συμμετέχει σε αγώνες στο Βέλγιο και στην Ελλάδα. Το περασμένο Σάββατο συμμετείχε στο Rally Des Ardennes, με ένα Volkswagen Polo GTI R5, όπου κατέλαβε την έβδομη θέση.  

Ως αντικαταστάτης του Ιορδάνη Σερδερίδη προορίζεται ο Gregoire Munster. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για τον οδηγό από το Λουξεμβούργο είναι να έχει καλές επιδόσεις στην WRC 2. Μετά το ράλλυ Acropolis ακολουθεί ένας χωμάτινος αγώνας (Χιλή), και δύο ασφάλτινοι (Κεντρική Ευρώπη,Ιαπωνία). 

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS