FIAFormula 1

Απορρίφθηκε η πρώτη ένσταση της Mercedes

O Max Verstappen απαλλάχθηκε από την κατηγορία του ότι προσπέρασε τον Lewis Hamilton υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Η Mercedes έκανε δύο ενστάσεις στην FIA με την πρώτη να απορρίπτεται μετά το δραματικό φινάλε στο Grand Prix του Abu Dhabi όπου ο Max Verstappen κέρδισε τον Lewis Hamilton για τον παγκόσμιο τίτλο.

Εκτός από το επιχείρημα ότι τα πρωτόκολλα του αυτοκινήτου ασφαλείας δεν τηρήθηκαν σωστά, η Mercedes υποστήριξε ότι ο Verstappen παραβίασε τους κανονισμούς περνώντας τον Hamilton πριν την γραμμή του αυτοκινήτου ασφαλείας καθώς ετοιμάζονταν για την επανεκκίνηση.

Ενώ οι αγωνοδίκες αναγνώρισαν ότι o Verstappen βρέθηκε για λίγο μπροστά από τον Hamilton σε κάποιο σημείο, τελικά θεώρησαν ότι η ένσταση ήταν “αποδεκτή”.

“Οι αγωνοδίκες θεωρούν ότι η ένσταση είναι αποδεκτή.”

“Έχοντας εξετάσει τις διάφορες δηλώσεις των εμπλεκόμενων. Οι αγωνοδίκες καθορίζουν ότι παρόλο που το μονοθέσιο νούμερο 33 βρέθηκε για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπροστά από το μονοθέσιο νούμερο 44, την στιγμή που και τα δύο μονοθέσια επιτάχυναν και φρέναραν , κινήθηκε πίσω από το μονοθέσιο νούμερο 44 και δεν ήταν μπροστά όταν τελείωσε η περίοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας.”

“Συνεπώς η ένσταση απορρίπτεται και η προκαταβολή της ένστασης δεν επιστρέφεται.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).