WRC

Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα του WRC για το 2024 

13 αγώνες θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του WRC για το 2024. Επιστρέφει στο καλεντάρι η Πολωνία, πρεμιέρα κάνει τον Ιούλιο η Λετονία. Τον Σεπτέμβριο το ράλλυ Acropolis. 

Αναμονή τέλος! Η συνεδρίαση της FIA έβγαλε μια πολύ σημαντική είδηση και αυτή δεν είναι άλλη από την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος του WRC. Οι αγώνες θα παραμείνουν 13, ωστόσο υπάρχουν κάποιες μικρες, αλλά σημαντικές αλλαγές. Με μια πρώτη ματιά πάντως το πρόγραμμα είναι περισσότερο ευρωπαϊκό, παρά παγκόσμιο αφού μόλις τρεις αγώνες θα γίνουν εκτός Ευρώπης. 

Η αρχή θα γίνει παραδοσιακά στο Μόντε-Κάρλο το τετραήμερο 25-28 Ιανουαρίου, με τους οδηγούς να έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στις παγωμένες ειδικές της οροσειράς των Άλπεων. Τρεις εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα από τις 15 ως τις 18 Φεβρουαρίου οι χιονισμένες ειδικές διαδρομές του ράλλυ Σουηδίας θα υποδεχτούν τους “Παγκόσμιους” για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς. 

Το κενό που άφησε στο πρόγραμμα η απουσία του Μεξικού έσπευσαν να εκμεταλλευτούν οι διοργανωτές του ράλλυ Σαφάρι, με τον ομώνυμο αγώνα να είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί από τις 28 ως τις 31 Μαρτίου. Πράγμα που σημαίνει πως οι καιρικές συνθήκες θα είναι αρκετά δύσκολες, με δεδομένο πως στο νότιο ημισφαίριο θα είναι ακόμη καλοκαίρι. 

Περίπου έναν μήνα μετά, από τις 18 ως τις 21 Απριλίου ο μαγικός κόσμος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ επιστρέφει στην Ευρωπαϊκή ήπειρο για το ράλλυ Κροατίας. Στην συνέχεια θα ακολουθησει το ράλλυ Πορτογαλίας το οποίο θα διεξαχθεί μια εβδομάδα μετά το ορθόδοξο Πάσχα (9-12/5). 

Από την Ιβηρική χερσόνησο οι οδηγοί θα μεταφερθούν στην Μεσόγειο, όπου από τις 30 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου θα διεξαχθεί το ράλλυ Σαρδηνίας. Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι η επιστροφή της Πολωνίας μετά από επτά χρόνια απουσίας. Είναι ο αγώνας που θα κλείσει τον μήνα Ιούνιο αφού θα διεξαχθεί από τις 27 ως τις 30 Ιουνίου. 

Η επιτυχής διεξαγωγή του ράλλυ Λετονίας τα προηγούμενα χρόνια στο ERC, οδήγησε τους διοργανωτές να κάνουν το step-up στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα θα αντικαταστήσει την Εσθονία, με τον όγδοο αγώνα της χρονιάς να γίνεται το διάστημα 18-21 Ιουλίου. Τελευταία στάση πριν από το καλοκαιρινό break είναι το ράλλυ Φινλανδίας το τετραήμερο 1-4 Αυγούστου. 

Οι φίλοι του ράλλυ Acropolis μπορούν να κάνουν από τώρα τις προετοιμασίες τους, μιας και ο εθνικός μας αγώνας θα λάβει χώρα από τις 5 ως τις 8 Σεπτεμβρίου. 18 ημέρες αργότερα ακολουθεί το ράλλυ Χιλής, το οποίο όπως και φέτος θα κλείσει τον κύκλο των χωμάτινων ράλλυ. 

Το φινάλε της σεζόν θα είναι φουλ της ασφάλτου, αρχής γενομένης από το νεοσύστατο ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, που εξασφάλισε θέση στο πρόγραμμα του WRC και το 2024 από τις 31 Οκτωβρίου ως τις 3 Νοεμβρίου. Ο επίλογος θα γραφτεί στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, την Ιαπωνία τις τελευταίες ημέρες του προτελευταίου μήνα του χρόνου, από τις 21 ως τις 24 Νοεμβρίου.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα του WRC για το 2024
ΡάλλυΗμερομηνία
Μόντε-Κάρλο25-28 Ιανουαρίου
Σουηδία15-18 Φεβρουαρίου
Κένυα28-31 Μαρτίου
Κροατία18-21 Απριλίου
Πορτογαλία9-12 Μαΐου
Ιταλία30 Μαΐου-2 Ιουνίου
Πολωνία27-30 Ιουνίου
Λετονία18-21 Ιουλίου
Φινλανδία1-4 Αυγούστου
Ελλάδα5-8 Σεπτεμβρίου
Χιλή26-29 Σεπτεμβρίου
Κεντρική Ευρώπη31 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου
Ιαπωνία21-24 Νοεμβρίου

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Η σχέση μου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2007, και με το WRC από το 2014. Όταν δεν έχει WRC, παρακολουθώ F1 και MotoGP. Είμαι μέλος του f1racingnews.gr από τον Νοέμβριο του 2022.