ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – Απογοητευμένος με ότι έγινε αλλά η ομάδα το άξιζε θα γυρίσω δυνατότερος

Ο Charles Leclerc της Ferrari είπε στην ομάδα του ότι ένιωσε πως ήταν άδικο αυτό που έγινε μετά από ένα Undercut που επέτρεψε τον Γερμανό να θριαμβεύσει

Ο Leclerc έδινε τον ρυθμό στην εναρκτήρια φάση του αγώνα στην Marina Bay, αφού καθυστερούσε τους υπόλοιπους για να μπορέσει να κρατήσει τα ελαστικά του όσο πιο πολύ μπορεί.

Η Ferrari διάλεξε τον Vettel για να κάνει πρώτος Pitstop και αυτό έδωσε στον Γερμανό αρκετά καλό ρυθμό αβαντάζ για έναν γύρο ώστε να μπορέσει να περάσει τον Leclerc με το Undercut.

Μιλώντας στην ενδοεπικοινωνία κατά την διάρκεια του πρώτου αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Leclerc ξεκαθάρισε πως δεν ήταν χαρούμενος με ότι έγινε αφού τον παρότρυναν να αφοσιωθεί στον αγώνα.

“Το κεφάλι μου το έχω κάτω και θα είναι κάτω μέχρι να τελειώσει ο αγώνας. Απλά θέλω να ξέρετε τα συναισθήματα μου.” είπε ο Leclerc.

“Για να είμαι τελείως ειλικρινής μαζί σας, δεν καταλαβαίνω το undercut, αλλά θα το συζητήσουμε μετά τον αγώνα.”

Αργότερα, κατά την διάρκεια του δεύτερου αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Leclerc ανταποκρίθηκε σε ένα μήνυμα της ομάδας που του είπαν να προσέχει την μονάδα ισχύος με αποτέλεσμα να σταματήσει την μάχη.

Leclerc

Η απάντηση του ήταν. “Ναι. Δεν θα κάνω τίποτα χαζό. Δεν είναι ο στόχος μου. Θέλω να τερματίσουμε 1-2. Άπλα νομίζω πως δεν είναι δίκαιο. Αλλά δεν θα κάνω κάτι χαζό.”

Μετά τον αγώνα ο Leclerc επανέλαβε πως θα μιλήσει με την ομάδα αργότερα και εξήγησε πως είναι δύσκολο να δεχτεί την κατάσταση, αλλά ήταν τουλάχιστον χαρούμενος που η Ferrari πήρε το 1-2.

“Προφανώς δύσκολο να χάνεις μια νίκη σαν αυτή. Αλλά στην τελική είναι το 1-2 για την ομάδα οπότε είμαι χαρούμενος για αυτό.” είπε. “Είναι το πρώτο 1-2 στην σεζόν για εμάς, και όλοι στην ομάδα το αξίζουν. Ήρθαμε εδώ ελπίζοντας για ένα βάθρο και γυρίζουμε με 1-2 οπότε είμαι χαρούμενος.”

“Είμαι απογοητευμένος από την μεριά μου όπως ο καθένας θα ήταν. Αλλά κάποιες φορές έτσι πάει, θα επιστρέψω δυνατότερος.”

Ο νικητής του αγώνα Sebastian Vettel είπε πως το κάλεσμα της στρατηγικής έγινε από την ομάδα. Αφού δέχτηκε μια πολύ αργή προειδοποίηση να μπει για φρέσκα ελαστικά.

“Νομίζω μια στροφή πριν, την 21, οπότε η τελευταία στροφή πριν την είσοδο των Pit, είχα το μήνυμα,” είπε. “Δεν ξέρω αν κάποιος μπήκε για έμενα ώστε να το πυροδοτήσει, αλλά λειτούργησε και είμαι χαρούμενος.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).