ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Bottas – Αποφασισμένος να μην υπάρχει επανάληψη των team orders

Ο Valtteri Bottas λέει ότι θα εξασφαλίσει ότι δεν υπάρχει επανάληψη των team orders στο Sochi αυτή την χρονιά.

Το Sochi την προηγούμενη χρονιά επισκιάστηκε από την απόφαση της Mercedes να αλλάξει θέσεις στους οδηγούς της προς το τέλος του αγώνα, βοηθώντας τον Lewis Hamilton στην μάχη του για τον τίτλο.

Ο Φιλανδός αυτή την στιγμή βρίσκεται 65 βαθμούς πίσω από το Hamilton και είναι αποφασισμένος να κρατήσει την μάχη του τίτλου στα χέρια του.

“Δεν σκέφτομαι αυτό πια ερχόμενος στο Sochi αυτό το Σαββατοκύριακο” είπε ο Bottas σχετικά με το περιστατικό του 2018.

“Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, πάντα ελέγχουμε τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια με την ομάδα. Ήμουν στο εργοστάσιο την Τρίτη και είχαμε συνάντηση σχετικά με αυτό και θα μείνει μεταξύ μας. Ότι και να έχουμε πει.”

“Έχουμε ορισμένους κανόνες και οι δύο και είναι ίσοι. Απλά πρέπει να σιγουρευτώ ότι δεν θα βρεθώ στην ίδια κατάσταση ξανά.”

Ο Bottas πανηγύρισε την παρθενική του νίκη με την Mercedes στο Sochi το 2017. Ενώ πέρυσι είχε πάρει την pole και θα κέρδιζε και τον αγώνα αν δεν υπήρχαν τα team orders.

Ερωτηθείς εάν έχει απολαύσει την τόση επιτυχία στο Sochi, o Bottas απάντησε :

“Σίγουρα σου δίνει αυτοπεποίθηση όταν έρχεται ένα Σαββατοκύριακο και ξέρεις από πριν ότι είναι μία καλή πίστα για εσένα.”

“Οπότε προφανώς είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις ένα Σαββατοκύριακο αλλά σε κάθε περίπτωση ξεκινάς από το μηδέν. Κάθε σεζόν, κάθε πίστα, κάθε αυτοκίνητο, πάντα κάθε χρόνο κάτι αλλάζει. Οπότε το set-up και τα πάντα  ξεκινάνε από το μηδέν. Αλλά έχω μία καλή νοοτροπία γνωρίζοντας ότι ήταν  καλά εδώ στο παρελθόν.”

“Δεν ξέρω γιατί. Από την πρώτη χρονιά που ήρθα εδώ βρήκα μία καλή ροή γύρω από την πίστα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα οπότε έχω πάντα ρυθμό.:

“Υπάρχουν πάντα πράγματα που μπορώ να κάνω καλύτερα αυτήν την χρονιά σε σχέση με την προηγούμενη και αυτός είναι ο στόχος.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).