ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Ferrari : Απειλές για αποχώρηση από την Formula 1!

Η Ferrari είναι μέρος της Formula 1 από την αρχή της. Η αρχαιότερη ομάδα αυτή την στιγμή στο Grid. Γεγονός το οποίο της προσφέρει πολλά προνόμια, όχι μόνο οικονομικά. Παρόλα αυτά η Scuderia απειλεί με αποχώρηση αν μειωθεί περαιτέρω το budget.

Η εφαρμογή ορίου στο budget είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα αυτό το διάστημα. Με αρχικό όριο τα 175 εκ. δολάρια τα οποία στην πορεία μειώθηκαν στα 150 εκ δολάρια. Τόσο από την πλευρά  των ομάδων, όσο και από την πλευρά της FIA υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το αν η μείωση αυτή είναι αρκετή.

Έχουν υπάρξει προτάσεις για μείωση του ορίου κάτω από τα 150 εκ. δολάρια, στα 130 εκ. ή 125 εκ. δολάρια. Αλλά η απάντηση της Ferrari με κύριο εκφραστή της τον Mattia Binotto είναι πάντα σκεπτική αν όχι αρνητική. 

Στην τελευταία συνέντευξη του στο The Guardian, ο Ιταλός διευθυντής της Ferrari ανέφερε: “Τα 145 εκ δολάρια ήταν ήδη αρκετά χαμηλότερα από το ποσό που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Ιούνιο. Δεν θα μπορέσουμε να τα φτάσουμε χωρίς να αναγκαστούμε να κάνουμε σημαντικές θυσίες. Κυρίως όσον αφορά στο προσωπικό της ομάδας. Δεν θα θέλαμε να αναγκαστούμε να αναζητήσουμε άλλες επιλογές για την αξιοποίηση του ανταγωνιστικού μας DNA, αν πρόκειται το budget να οριστεί σε χαμηλότερο ύψος”.

Μια τόσο σοβαρή απειλή δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει προς τα έξω, αλλά βέβαια η Ferrari και ο ίδιος ο Binotto γνωρίζουν την αξία και το βάρος της ομάδας τους για την Formula 1 και είναι άλλος ένας τρόπος να ασκήσουν πιέσεις.

Ο Binotto καταλήγει λέγοντας: “Στην F1 υπάρχουν ομάδες όλων των ειδών με ξεχωριστά χαρακτηριστικά η κάθε μια. Δεν είναι κάτι εύκολο και απλό το να ληφθούν τέτοιες δραστικές και καθολικές αποφάσεις”. 

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.