Αντίδραση της FIA στους ισχυρισμούς του Hamilton

Η FIA αντέδρασε έντονα στον ισχυρισμό του Lewis Hamilton για προφανή μεροληψία των αγωνοδικών, επιμένοντας ότι είναι “ανεξάρτητοι” και “αμερόληπτοι”.

Πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της FIA ανακοίνωσε αλλαγές στην F1, με στόχο την αποφυγή περιστατικών τύπου Abu Dhabi, Jeddah και του φιάσκου του Βελγίου. Η πιο σημαντική αλλαγή ήταν η καρατόμηση του race director της F1, Michael Masi. Ο Masi αντικατέστησε τον εκλιπόντα Charlie Whiting, τον Μάρτιο του 2019.

Ωστόσο οι αποφάσεις του Masi πέρυσι προκάλεσαν σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα όσα συνέβησαν στον τελικό της F1, στο Grand Prix του Abu Dhabi, στην πίστα “Yas Marina Circuit”. Νικητής και παγκόσμιος πρωταθλητής σε εκείνο τον αγώνα αναδείχτηκε ο Max Verstappen

Ο επτά φορές πρωταθλητής προκάλεσε αναστάτωση με τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την πρώτη ημέρα των δοκιμών προετοιμασίας στο Circuit de Catalunya της Βαρκελώνης.

Ο Hamilton κάλεσε την F1 και τη FIA να καθιερώσουν “μη προκατειλημμένους αγωνοδίκες”, πιστεύοντας ότι ορισμένοι από αυτούς που υπάρχουν σήμερα είναι πολύ φιλικοί με ορισμένους οδηγούς

“Οι οδηγοί αγώνων, κάποιοι είναι πολύ, πολύ καλοί φίλοι με συγκεκριμένα άτομα, κάποιοι ταξιδεύουν με συγκεκριμένα άτομα και τείνουν να συμπαθούν περισσότερο κάποιους από εμάς”, παρατήρησε ο Hamilton.

“Έτσι, νομίζω ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους που δεν έχουν καμία προκατάληψη και είναι υπερκεντρικοί όταν πρόκειται να λάβουν αποφάσεις”

Τα σχόλια του Hamilton φαίνεται να ήταν μια αναφορά στις αντιληπτές ασυνέπειες από την αίθουσα των αγωνοδικών την περασμένη σεζόν σε σχέση με διάφορες αποφάσεις.

Δεδομένης της ισχύος των παρατηρήσεων του Hamilton, η FIA αισθάνθηκε υποχρεωμένη να απαντήσει

Εκπρόσωπος της FIA δήλωσε: “Η FIA είναι υπερήφανη για την παγκόσμια πορεία της προς τους αγωνοδίκες, η οποία συνδέει και αναπτύσσει τους πιο ταλαντούχους αγωνοδίκες από όλο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

“Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ισχυρή, ανεξάρτητη και έμπειρη ομάδα υπαλλήλων που εκτελούν το έργο τους με αμεροληψία και απόλυτο επαγγελματισμό”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS