ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Αναβάθμιση κινητήρα για την Ferrari στην Βαρκελώνη

H Ferrari θα παρουσιάσει την πρώτη της αναβάθμιση στον κινητήρα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ισπανικό GP, 2 αγώνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο. 

Η ιταλική ομάδα σκόπευε να περιμένει μέχρι το Καναδικό GP για να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά την δεύτερη προδιαγραφής μονάδα ισχύος.

Ωστόσο η Ferrari αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον αναβαθμισμένο κινητήρα στην Βαρκελώνη. Παράλληλα με ένα νέο λιπαντικό από την Shell.

Έτσι μαζί με την Honda η Ferrari θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα κάνει αναβαθμίσεις νωρίτερα αυτή την σεζόν.

Παρόλο που η Honda λέει ότι η εισαγωγή του spec 2 κινητήρα  στο  Azerbaijan ήταν περισσότερο ως προληπτικό μέτρο λόγω ανησυχίας για την αξιοπιστία,  η Ferrari αναφέρει ότι η απόδοση της βασίζεται σε λόγους απόδοσης.

Η Ferrari είναι ήδη 74 βαθμούς πίσω από την Mercedes στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Έχοντας δει τα ασημί βέλη να κάνουν 4 φορές το 1-2 σε 4 αγώνες.

Στην προσπάθεια της να εξαλείψει αυτή την διαφορά, ο νέος κινητήρας της Ferrari θα συνοδεύεται στην Ισπανία με περαιτέρω αεροδυναμικές αναβαθμίσεις.

Ferrari

Ο επικεφαλής της ομάδας Mattia Binotto δήλωσε:

” Είμαστε πίσω στο πρωτάθλημα και πρέπει να τους πιάσουμε. Tο οποίο σημαίνει ότι η δουλειά μας στις αναβαθμίσεις θα είναι το κλειδί αυτή την σεζόν. “

“Έχοντας φέρει ένα νέο αεροδυναμική πακέτο στο Baku, θα φέρουμε επίσης κάποιες αναβαθμίσεις σε αυτό το κομμάτι στην Βαρκελώνη. Επιπλέον θα έχουμε μία νέα μονάδα ισχύος που θα εισάγουμε πριν το χρονοδιάγραμμα. Kαθώς η δεύτερη προδιαγραφή επρόκειτο να την φέρουμε στον Καναδά. “

“Η Shell, σε στενή συνεργασία με την ομάδα μας, έχει αναπτύξει ένα διαφορετικό σκεύασμα λιπαντικό αγώνα το οποίο θα παρουσιαστεί με την νέα μονάδα ισχύος, παρέχοντας αυξημένες αποδόσεις. Είναι μόνο μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια με όλους να πιέζουν σκληρά για να κερδίσουμε έδαφος και να φέρουμε αυτές τις αναβαθμίσεις νωρίτερα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).