ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Αναβαθμίσεις για την Alfa Romeo που ελπίζει να παλέψει με την Mclaren

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo Fred Vasseur ελπίζει πως οι αναβαθμίσεις που θα φέρουν στους επόμενους αγώνες θα τους ανοίξει την δυνατότητα να βάλουν στον στόχο τους την Mclaren και να εξασφαλίσουν την καλύτερη θέση από τις μεσαίες ομάδες.

Μετά από ένα σερί απογοητευτικών αγώνων στην Γαλλία και στην Αυστρία,η Alfa ηττήθηκε μόνο από την ομάδα που έχει βάση το Woking(Mclaren) στην προσπάθεια της να κυνηγήσει τις τρεις πρώτες ομάδες.

Στο Red Bull Ring το προηγούμενο σαββατοκύριακο είχε και τα δυο μονοθέσια μέσα στην βαθμολογούμενη 10αδα για πρώτη φόρα το 2019 καθώς και ο Kimi αλλά και ο Antonio κατάφεραν να περάσουν να στο Q3,αλλά ηττήθηκαν από τις Mclaren του Lando Norris και Carlos Sainz.

“Νομίζω πως κάναμε ένα καλό βήμα μπροστά από τους προηγουμένους δυο-τρεις αγώνες,”είπε ο Vasseur.”Πρέπει να βελτιώσουμε τον ρυθμό μας για να μπορέσουμε να παλέψουμε με τις Mclaren,αυτός είναι ο επόμενος στόχος.

“Αν κοιτάξεις στους προηγουμένους αγώνες ήταν μπροστά. Aλλά έχουμε καλές αναβαθμίσεις για τα επόμενα γκραν πρι. Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να παλέψουμε με αυτούς στους αγώνες.”

“Έχουμε ένα πακέτο για το Silverstone και μερικές ακόμα αναβαθμίσεις για την Γερμανία και την Ουγγαρία. Άλλα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Όλοι πιέζουν όσο πιο πολύ μπορούν,και θα φέρουν και αυτοί κάποιες αναβαθμίσεις.

Alfa Romeo
Ο Vasseur είπε πως η άνοδος του Giovinazzi ήταν ένα μεγάλο κίνητρο μετά από την δύσκολη αρχή του Ιταλού.

“Ο Antonio είναι ικανός να κατακτάει πόντους τώρα. Οπότε είναι καλό για την ομάδα,το χρειάζεται,γιατί στους προηγουμένους αγώνες ήταν πολύ δυνατός στα δοκιμαστικά,ήταν στο ίδιο ρυθμό με τον Kimi.”

“Αλλά στον αγώνα δυσκολευόταν αρκετά,οπότε ήταν σημαντικό να σκοράρει κάποιους πόντους.”

“Δεν θα έχει την απορία για το πότε θα πάρει τους πρώτους του πόντους πλέον. Ο ρυθμός ήταν εκεί και έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα,ήταν ένα αρκετά σημαντικό βήμα για την σεζόν του.

“Είχαμε και τα δυο μονοθέσια στην έκτη και έβδομη θέση στην σχάρα εκκίνησης,και ο στόχος ήταν να τερματίσουμε μέσα στους πόντους. Καταλάβαμε πριν από τον αγώνα πως θα ήταν δύσκολο να κρατήσουμε πίσω τον Sebastian,αλλά ακόμα και τον Gasly.

“Είχαμε τα έξι καλύτερα μονοθέσια μπροστά μας,συν τις δυο Mclaren. Νομίζω πως λίγο πολύ ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να κατορθώσουμε.Θα δούμε στον επόμενο.”

Ο Vasseur ήταν ευχαριστημένος όταν είδε τον Raikkonen να βρίσκεται αρκετά ψηλά στην 4η θέση στα αρχικά στάδια του Αυστριακού γκραν πρι,αν και πρότεινε πως ο Φιλανδός έκθετε τον αγώνα του προσπαθώντας να μείνει μπροστά από τα γρηγορότερα μονοθέσια.”Είχε καλή εκκίνηση αλλά μάλλον ήταν λίγο αισιόδοξος στους πρώτους γύρους.”

“Είχαμε τα Soft,και έπρεπε να αποφύγουμε την καταστροφή τον ελαστικών.Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση,ήταν μια καλή μάχη για αυτόν.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).