Μια ανάσα για τους επερχόμενους οδηγούς της F1

Μια ανάσα δόθηκε στους επερχόμενους οδηγούς που θέλουν να μπουν στην formula 1 και ένα μεγάλο κίνητρο με τα νέα πως θα μπορούν να διεκδικούν πόντους στην Super Licence τους. Από τα ελεύθερα δοκιμαστικά που θα παίρνουν μέρος στα πλαίσια της παρασκευής.

Αυτή την στιγμή οι οδηγοί πρέπει να διεκδικήσουν 40 πόντους μέσα σε 3(τρεις) σεζόν. Με το να παίρνουν μέρος και σε άλλα αγωνίσματα όπως (Indycar,Formula 2,World endurace championship γνωστό ως WEC).

Αν αποτύχουν μπορούν να οδηγούν στα ελευθέρα δοκιμαστικά της Παρασκευής (Formula 1) και από αυτό θα ανακτούν 25 πόντους.

Η FIA αποφάσισε πως κάθε οδηγός που θα έχει το δικαίωμα και το απαιτούμενο Super Licence για να αγωνίζεται στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Για κάθε τουλάχιστον 100km που θα διανύει θα διεκδικεί και έναν πόντο πιστεύοντας πως δεν θα δεχθούν κάποια ποινή στο δίπλωμα τους.

  Η FIA έβαλε ένα μέτρο στους πόντους και τους περιόρισε στους 10 ανα 3 χρόνια ξεκινώντας από το 2020.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS