Αναποφάσιστη η Pirelli αν θέλει να συνεχίσει να προμηθεύει τα ελαστικά για την F1 μετά το 2024

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για την F1 από το 2011 και παρέχει επίσης λάστιχα για τις σειρές Formula 2 και Formula 3. Όμως φαίνεται να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις από την εταιρεία.

Μέσα στην εβδομάδα, η FIA ξεκίνησε τη διαδικασία έτσι ώστε οι κατασκευαστές ελαστικών που επιθυμούν να προμηθεύουν με ελαστικά την επόμενη τριετία, να μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Έδωσε εκτενείς λεπτομέρειες για το τι αναμένεται από τυχόν ενδιαφερόμενους κατασκευαστές, όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές των ελαστικών που θα προμήθευαν.

Η Pirelli αναγνώρισε την κίνηση της FIA και σε δήλωσή της την Τετάρτη, είπε ότι εξετάζει την απάντησή της.

«Η FIA δημοσίευσε τώρα την πρόσκληση συμμετοχής στην επόμενη διαδικασία διαγωνισμού για την προμήθεια ελαστικών στα κορυφαία πρωταθλήματα μονοθέσιου – FIA F1, F2 και F3 – για την τριετία 2025-2027 (με δυνατότητα επιλογής για το 2028)» είπε ο κατασκευαστής.

«Το έγγραφο περιγράφει τεχνικά χαρακτηριστικά που, σε γενικές γραμμές, ισχύουν με τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται σήμερα και τη συνάφειά τους με τη μεταφορά της τεχνογνωσίας από την πίστα στο δρόμο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα

«Το πλαίσιο που περιγράφεται από τη FIA είναι στενά ευθυγραμμισμένο με τη στρατηγική της Pirelli στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και επομένως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, με την ιταλική εταιρεία να είναι Global Tire Partner στο άθλημα για περισσότερο από μια δεκαετία, από το 2011. Μια οριστική απόφαση για τη συμμετοχή της Pirelli στην διαδικασία επιλογής, φυσικά θα γίνει μετά από λεπτομερή εξέταση του εγγράφου της FIA».

Πολλοί κατασκευαστές ελαστικών δραστηριοποιούνται επί του παρόντος στο κορυφαίο επίπεδο των μονοθέσιων αγώνων. Η Hankook αντικατέστησε τη Michelin ως νέο προμηθευτή για τη Formula E αυτή τη σεζόν, ενώ η Firestone είναι συνεργάτης της IndyCar και η Yokohama προμηθεύει τη Super Formula. Όλοι οι κατασκευαστές εστιάζουν όλο και περισσότερο στην προώθηση της βιωσιμότητας των προϊόντων τους.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTikTokDiscord και Twitter.

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumacher. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr

F1RACINGNEWS