Ανανεωμένη Aprilia με Aleix-Savadori!

Σε μια καλύτερη χρονιά στοχεύουν οι Ιταλοί, με τον Savadori να είναι η τελική επιλογή της Aprilia…

Ξεκινώντας την παρουσίαση, αποδόθηκε φόρος τιμής στον Fausto Gresini. Προ ημερών εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Μπολόνια νικημένος από τον covid-19 σε ηλικία μόλις 60 ετών. Φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που η Aprilia θα είναι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την ομάδα του Gresini, καθώς από το 2022 και μετά αναμένεται το εργοστάσιο να έχει αυτόνομη παρουσία.

Όσον αφορά το οδηγικό δίδυμο, ο No.1 της ομάδας Aleix Espargaro, παραμένει στην ομάδα μετά από πολλές προσπάθειες. Οδεύοντας στον πέμπτο χρόνο του στην Aprilia, έχει ακούσει πολλές φορές αισιόδοξα πράγματα για την κάθε σεζόν που ακολουθεί από την διοίκηση του αγωνιστικού τμήματος, ωστόσο μετά τον ενθουσιασμό των πρώτων αγώνων η ομάδα παγιώνεται στις τελευταίες θέσεις. Αισιόδοξος φάνηκε και στη φετινή παρουσίαση, δίνοντας ως στόχο την μάχη για το βάθρο. Η ομάδα τον πιστεύει πάρα πολύ και τον στηρίζει σε υπερθετικό βαθμό.

Image

 Από την άλλη πλευρά του γκαράζ θα είναι ο Lorenzo Savadori. Δεν ήταν το φαβορί για τη θέση, ωστόσο οι Ιταλοί του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης κυρίως διότι είχε μια επαφή με τη μοτοσυκλέτα από τους τελευταίους αγώνες πέρυσι. “Eίμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω την Aprilia για αυτή την ευκαιρία. Προπονούμαι σκληρά κ’ ένας από τους στόχους μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό για τον Fausto”, είπε ο Savadori. Προσωπικός στόχος είναι να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στον Aleix προκειμένου να βρει σταθερότητα με τη μοτοσυκλέτα. Επιπροσθέτως, στο τέλος του 2021 θέλει να έχει φέρει έναν ικανοποιητικό αριθμό βαθμών.

Ο Massimo Rivola, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος, σε δηλώσεις του διαδικτυακά στάθηκε στην ανάγκη να πλησιάσουν τις υπόλοιπες ομάδες φέτος.

“Είναι η πιο σημαντική χρονιά για μας, γιατί από το επίπεδό μας θα εξαρτηθούν πολλά. Αν πάμε καλά πιθανόν να μας ζητήσει κάποια ομάδα να γίνει δορυφορική μας, και τότε θα έχουμε 4 μοτοσυκλέτες, που θα αυξήσει και το συνολικό μπάτζετ. Επίσης, εάν είμαστε σε καλό επίπεδο θα δείξουμε ότι και με μικρό μπάτζετ, μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα. Σε ένα μήνα θα ξέρουμε, από το πως θα πάμε στις δοκιμές και στους πρώτους αγώνες της χρονιάς. Έπειτα θα κάνουμε τις συζητήσεις μας και θα πάρουμε τις αποφάσεις για το αν θα προχωρήσουμε σε κατασκευή 4 μοτοσυκλετών. Θα πρέπει να υπάρξει το σωστό timing, ωστόσο το deadline από ζήτημα χρόνου είναι το καλοκαίρι”…

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

F1RACINGNEWS