WRC

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του ράλι Σαρδηνίας

Στην δημοσιότητα δόθηκε από την διοργανώτρια αρχή το πρόγραμμα και οι ειδικές διαδρομές του ράλι Σαρδηνίας (1-4/6), που θα αποτελέσει τον έκτο αγώνα του WRC.

Η πόλη Olbia, η οποία βρίσκεται στα βόρεια της Σαρδηνίας, θα είναι και φέτος η βάση του ομώνυμου ράλι. Τέσσερις μήνες πριν την έναρξη του έκτου από τους δεκατρείς αγώνες της φετινής χρονιάς, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τις ειδικές διαδρομές.

Η δράση θα ξεκινήσει λίγο πριν ο Μάιος μας αποχαιρετήσει (30-31/5). Οι συνοδηγοί των πληρωμάτων καλούνται να καταγράψουν τις σημειώσεις από όλες τις ειδικές διαδρομές του τετραημέρου, συμπεριλαμβανομένης και της υπερειδικής διαδρομής, η οποία θα διεξαχθεί στην Olbia το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου. 

Παρόλα αυτά πριν την υπερειδική διαδρομή, θα προηγηθεί το shakedown, το οποίο θα διεξαχθεί στο Porto San Paolo. Το συνολικό μήκος της είναι 3,23 χιλιόμετρα και το πρώτο πλήρωμα αναμένεται να εκκινήσει στις 10:01, ώρα Ελλάδας. Θα ακολουθήσει άπλετος χρόνος στην συνέχεια για τους οδηγούς να συναντηθούν με fans και να περιηγηθούν στην πόλη.

1η ημέρα (2/6)

Οι οδηγοί όμως θα πέσουν από πολύ νωρίς στα βαθιά, καθώς το συνολικό μήκος του πρώτου σκέλους είναι 148,74 χιλιόμετρα. Πράγμα που σημαίνει πως το πρόγραμμα της Παρασκευής (2/6), θα είναι και το πιο δύσκολο και πιο μεγάλο όλου του αγώνα. 

Φυσικά ξεχωρίζει η θρυλική διαδρομή Monte-Lerno, μήκους 49,92 χιλιομέτρων, που αποτελεί και την μεγαλύτερη του ράλι. Οι ειδικές “Tantariles 20Ris 1” και Terranova, είναι οι άλλες δύο διαδρομές. Μαζί με τις επαναληπτικές τους το απόγευμα απαρτίζουν το πρόγραμμα της Παρασκευής. Τα πληρώματα θα επισκεφθούν συνολικά το Service Park, τρεις φορές μέσα στην ημέρα. Πριν, μετά το τέλος του πρωινού loop και μετά το τέλος του σκέλους.

2η ημέρα (3/6)

Κάπως πιο γεμάτο, από άποψης ειδικών διαδρομών αλλά λιγότερο δύσκολο σε σύγκριση με την Παρασκευή θα είναι το Σάββατο. Περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 136,34 χιλιομέτρων. Οι πιο παλιές καραβάνες στο WRC, θα θυμηθούν παλιές διαδρομές του αγώνα. Μια από αυτές είναι η “Coiluna-Loelle”, διαδρομή η οποία θα αναβιώσει ξανά μετά από 12 χρόνια! 

H “Su Filigosu” (19,49 χιλιόμετρα), “Erula-Tula” (22,26 χιλιόμετρα και μεγαλύτερη του Σαββάτου), και “Tempio Pausania” (10,09 χιλιόμετρα), αποτελούν τις ειδικές διαδρομές του πρωινού loop του τρίτου σκέλους. Θα γίνει μόλις μια στάση στο Service Park, μετά το τέλος των τεσσάρων πρώτων ειδικών της ημέρας.

3η ημέρα (4/6)

Τέλος την Κυριακή (4/6), τα πληρώματα θα κάνουν συνολικά 46,08 αγωνιστικά χιλιόμετρα, στις ειδικές “Arzachena – Braniatogghiu” και “Sardegna”. H δεύτερη θα αποτελέσει και την Powerstage του αγώνα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του ράλι Σαρδηνίας

Μέχρι τότε ωστόσο, θα μεσολαβησουν άλλοι τρεις αγώνες εκ των οποίων οι δύο θα γίνουν επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Η αρχή θα γίνει στην κεντρική Αμερική και το Μεξικό (16-19/3), και στην συνέχεια η δράση θα μετατοπιστεί στην γηραιά ήπειρο, σε Κροατία (20-23/4) και Πορτογαλία (11-14/5).

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Η σχέση μου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2007, και με το WRC από το 2014. Όταν δεν έχει WRC, παρακολουθώ F1 και MotoGP. Είμαι μέλος του f1racingnews.gr από τον Νοέμβριο του 2022.