Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή δοκιμαστικού ράλι στις ΗΠΑ

Την διεξαγωγή ενός δοκιμαστικού ράλι στo νοτιοδυτικό Τενεσί και ενός ακόμα τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, ενόψει της υποψηφιότητας των ΗΠΑ για να φιλοξενήσουν αγώνα στο WRC το 2024. 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι επιστρέφει δυναμικά στην Κεντρική Αμερική, με το ράλι Μεξικού μετά από τρία χρόνια πανδημίας. Η διοργανώτρια αρχή έβαλε και τις ΗΠΑ στο παιχνίδι, καθώς είναι υποψήφιες για να μπουν στο καλεντάρι του WRC το 2024.  

Στις 7 και 8 Απριλίου θα διεξαχθεί ένας πρώτος δοκιμαστικός αγώνας, στο νοτιοδυτικό Τενεσί, στην περιοχή Chattanooga. Επιπλέον θα ακολουθήσει ένα ακόμη ράλι εντός του Σεπτεμβρίου, με τις ημερομηνίες να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστές. 

Οι διαδρομές του αγώνα θα περνούν μέσα από τον Εθνικό Δρυμό του Cherokee και τον ποταμό Ocoee της κομητείας Polk. Στην διοργάνωση αυτού του event, θα συμβάλουν τόσο η ARA (Αμερικανική Ένωση Ράλι), η πολιτεία του Τενεσί και ιδιώτες χορηγοί. 

Η τελευταία φορά που διεξήχθη ράλι επί Αμερικανικού εδάφους, ήταν το 1988. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Miki Biasion, με Lancia Delta Intergrale HF, κατέκτησε την νίκη στο Olympus Rally στην Ουάσινγκτον. Άλλωστε το WRC εδώ και χρόνια το WRC εργάζονταν εντατικά για την ένταξη των ΗΠΑ στη φαρέτρα του. 

Σε περίπτωση που το δοκιμαστικό ράλι στο Τενεσί στεφθεί με επιτυχία, τότε θα θέσει ισχυρή υποψηφιότητα για να μπει στο πρόγραμμα το 2024. Εξασφαλισμένη θέση έχει ήδη η Λετονία, ενώ γίνονται διεργασίες για την επιστροφή του ράλι Ουαλίας. Η διοργανώτρια αρχή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με την Σαουδική Αραβία. 

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS