ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Vasseur για ανανέωση του Giovinazzi

Το αφεντικό της Alfa Romeo, Frederic Vasseur μίλησε για τον Antonio Giovinazzi, την ανανέωση του συμβολαίου με τον Ιταλό οδηγό και το γεγονός στο 2019 που λίγο έλειψε να τον αφήσει εκτός F1.

Ο Giovinazzi πραγματοποίησε το ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού την χρονιά και τερμάτισε στην 17η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. Μαζεύοντας συνολικά 14 βαθμούς, με ένα εξαιρετικό δεύτερο μισό στη σεζόν. Στον τελευταίο γύρο του αγώνα στο Spa ο Ιταλός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην “Pouhon” και προσέκρουσε στον προστατευτικό τοίχο με πολλά χιλιόμετρα. Χάνοντας την ευκαιρία να τερματίσει στους βαθμούς, μετά το Spielberg. Για αυτό το ατυχές (για τον οδηγό) περιστατικό ο Vasseur ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ήταν ένα μεγάλο σοκ για τον καθένα στην ομάδα διότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία (σ.σ τερματισμός στην βαθμολογούμενη δεκάδα). Ο Antonio ήρθε από το πουθενά (τελευταίες θέσεις του grid) και σε έναν από τους τελευταίους γύρους του αγώνα είχε το ατύχημα. Είχαμε μια δύσκολη συζήτηση με τον Antonio, επειδή τέτοια περιστατικά καθορίζουν την καριέρα σου στο σπορ. Σκεφτόμασταν την επόμενη μέρα. Έπρεπε να καθίσουμε μια εβδομάδα μετά (σ.σ. μετά το Spa ακολούθησε ο αγώνας στην Monza, εντός έδρας αγώνας για την Alfa Romeo) και είχαμε συζητήσει σχετικά με αυτή την κατάσταση και είχε μια πολύ καλή αντίδραση πάνω σε αυτό“.

Όταν έφτασε το Ιταλικό Grand Prix ο Vasseur προσπάθησε να κάνει πιο εύκολο το έργο του Giovinazzi στη Μόντσα. Για την ιστορία ήταν ο πρώτος Ιταλός οδηγός που συμμετείχε στην F1, μετά τον Jarno Trulli το 2011. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας έμεινε έκπληκτος από το πως ο Antonio διαχειρίστηκε τις συνθήκες που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει την Ιταλία, “τον πιο δύσκολο αγώνα” για τον οδηγό του.

Πολύ πίεση, μεγάλος αριθμός καλεσμένων, εντός έδρας αγώνας για την Alfa Romeo, θα έχει στην συνέντευξη τύπου μεγάλο αριθμό ερωτήσεων σχετικά με το Spa. OK, τώρα είναι η ώρα να αντιδράσει. Πιστεύω πως έκανε πολύ καλή δουλειά, η πίεση ήταν εκεί. Στη Μόντσα και τη Σιγκαπούρη τα πήγε αρκετά καλά. Ήταν καλό να τον έχουμε στην πρωτοπορία του αγώνα, είχε μια πολύ καλή αντίδραση“. 

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.