ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Verstappen – Αν δεν άλλαζε ελαστικά ο Lewis δεν θα μπορούσε να με περάσει

Ο Max Verstappen λέει πως η νίκη που του πήρε ο Lewis Hamilton στο Oυγγρικό Grand Prix δεν ήταν “μεγάλη απογοήτευση”

Ο οδηγός της Red Bull είχε ρυθμό που μπορούσε να πιάσει το δίδυμο της Mercedes στις κατατακτήριες για να πάρει την πρώτη του pole position και χειριζόταν τον μισό αγώνα παρά την έντονη πίεση από τον Hamilton πίσω του.

Αλλά μια εμπνευσμένη διακινδυνευμένη στρατηγική για να πάρουν όσα μπορούν από ένα δωρεάν Pit stop και να βάλουν στα Pit τον Hamilton για φρέσκια μεσαία γόμα γύρισε τον αγώνα στα χέρια του Βρετανού. Αφού κατάφερε να μαζέψει μία διαφορά 20 δευτερολέπτων από τον Verstappen με γηρασμένα ελαστικά. Προσπερνώντας τον στα τελευταία στάδια του αγώνα για να κερδίσει.

Ρωτήθηκε αν η Red Bull ήταν σε πειρασμό να αντιγράψει την στρατηγική της Mercedes,ο Verstappen απάντησε.”Λοιπόν δεν θα είχε κανένα απολυτός νόημα γιατί θα ήμουν πίσω και θα χανόταν ο αγώνας έτσι και αλλιώς.”

“Η μόνη επιλογή από εμένα ήταν να συνεχίσουμε και αυτό κάναμε.”

“Ξεκίνησα να ξεμένω από γόμα κατά την προσπάθεια μου να βρίσκομαι στον ίδιο ρυθμό με τον Lewis που είχε την μεσαία γόμα. Προσπαθούσα να βρίσκομαι μέσα στο δευτερόλεπτο αλλά ήταν σχεδόν απίθανο και μετά δεν είχα ελαστικά.”

“Αλλά το έβλεπες να έρχεται,οπότε για έμενα δεν ήταν μια μεγάλη απογοήτευση όταν με πέρασε,ήταν κάτι που θα γινόταν κανονικά. Αλλά τέλος πάντων,πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ήταν ξεκάθαρα γρηγορότερος σήμερα.”

“Πάντα σκεφτόμουν ότι δυσκολευόμουν με την πρόσφυση σε αντίθεση με αυτόν. Μπορούσε να πιέζει συνέχεια και φυσικά όταν είσαι δεύτερος,μπορείς να ‘τζογάρεις’ για δυο Pit stop.”

Verstappen

“Ήταν πάντα να προσπαθώ να τον καλύψω και να μείνω μπροστά. Αν κάνεις δυο Pit stop το χειρότερο σενάριο είναι να μείνεις δεύτερος και το καλύτερο ήταν να με προσπεράσει και αυτό έκανε σήμερα.”

“Μπήκαμε στα Pit στο τέλος και φυσικά είμαι χαρούμενος για τον ταχύτερο γύρο. Είναι ένας βαθμός και ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να με βοηθήσει.”

Ο Verstappen πιστεύει πως θα μπορούσε να κρατήσει πίσω τον Hamilton αν και οι δυο οδηγοί έμεναν σε στρατηγική ενός Pit stop.

“Νομίζω στην εκκίνηση  με το πρώτο ελαστικό δεν είχε ποτέ την ευκαιρία,οπότε ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί στο τελευταίο κομμάτι της πίστας,”εξήγησε.

“Όταν βάλαμε την σκληρή γόμα,επίσης με την κίνηση,γιατί με αυτό μπόρεσε να με φτάσει γιατί δεν μπορούσα να πάρω τις κανονικές γραμμές μου στις τελευταίες στροφές.”

“Και φυσικά με την άμυνα προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα. Μπορούσα να μείνω μπροστά και έπρεπε να ελέγξει τα φρένα και τον κινητήρα του αλλά μπορείς να δεις ξεκάθαρα ότι όταν αυτό λύθηκε μάζεψε πάλι την διαφορά.”

“Νομίζω πως αν μέναμε στο ένα Pit stop,πιστεύω πως θα μπορούσαμε να τον κρατήσουμε πίσω. Αλλά όταν έκανε την αλλαγή για την μέση γόμα ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).