Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Gasly: Τώρα καταλαβαίνω γιατί η Alpine τερμάτισε τέταρτη

Ο Pierre Gasly πιστεύει ότι οι δυνατότητες που έχει η Alpine στη Formula 1 είναι “ακόμα καλύτερες” απ’ ό,τι περίμενε μετά την παρθενική του δοκιμή για την ομάδα στο Αμπού Ντάμπι την περασμένη εβδομάδα.

Ο Gasly έκανε την πρώτη του εμφάνιση για την Alpine κατά τη διάρκεια της ημέρας δοκιμών μετά τη σεζόν στο Yas Marina Circuit, δίνοντάς του μια εισαγωγή στην ομάδα πριν από τη μετακίνησή του από την AlphaTauri για το 2023.

Ο Γάλλος πέρασε μια ολόκληρη ημέρα στο μονοθέσιο A522, σηματοδοτώντας την πρώτη του δοκιμή σε μονοθέσιο της F1 που δεν έχει δεσμούς με τη Red Bull, αφού πέρασε το σύνολο της καριέρας του μέχρι σήμερα κάτω από την ομπρέλα της.

Ο Gasly δήλωσε μετά το τεστ ότι είναι ” θετικά έκπληκτος” και ότι η προσαρμογή του πήγε “αρκετά καλά” δεδομένης της αλλαγής του περιβάλλοντος.

“Ήταν κάπως περίεργο στην αρχή, αλλά καταφέραμε να πάρουμε ό,τι θέλαμε”, δήλωσε ο Gasly για την δοκιμή.

“Πολύ γρήγορα ένιωσα άνετα στο αυτοκίνητο και καταλαβαίνω τώρα γιατί τερμάτισαν τέταρτοι στο πρωτάθλημα ομάδων. Όλα έχουν νόημα για μένα, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το τι έρχεται”

Ερωτηθείς αν το τεστ επιβεβαίωσε τις σκέψεις του για τις δυνατότητες που έχει η Alpine, ο Gasly απάντησε: “Νομίζω ότι ήταν ακόμα καλύτερο.

“Μέχρι στιγμής, απ’ ό,τι έχω δει, υπάρχει τεράστια εμπειρία σε αυτή την ομάδα, από τους μηχανικούς μέσα στο γραφείο μηχανικών, αλλά και μέσα στο γκαράζ.

“Δεν έχω δει τα πάντα ακόμα, πρέπει να πάω στο Enstone και να δω όλα τα εργαλεία και τις εγκαταστάσεις που διαθέτουν. Αλλά έχω εντυπωσιαστεί πολύ από τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν αυτή την πρώτη μέρα”

Ο Gasly ήταν επίσης εντυπωσιασμένος από την υποδοχή που του επιφύλαξε η Alpine.

“Ποτέ δεν είναι εύκολο όταν έχεις κάποιον καινούργιο που έρχεται”, είπε. “Πριν από δύο ημέρες αγωνιζόμασταν ακόμα μεταξύ μας με τις αντίστοιχες ομάδες και τους οδηγούς μας, οπότε η διαδικασία εξελίσσεται αρκετά γρήγορα.

“Αλλά ήταν πολύ φιλόξενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο θετικά σημάδια.

“Έτσι είναι πραγματικά ελπιδοφόρο για το μέλλον”

Ο Gasly θα έχει μόνο μιάμιση μέρα στις δοκιμές πριν από την σεζόν για να προσαρμοστεί στο μονοθέσιο 2023 πριν από τον εναρκτήριο αγώνα στο Μπαχρέιν, καθώς μοιράζεται τα καθήκοντά του με τον νέο ομόσταυλο του Esteban Ocon.

Ο Γάλλος πρόκειται να συνδεθεί επίσημα με τη νέα του ομάδα τον Ιανουάριο, μόλις ολοκληρωθούν οι τελευταίες του υποχρεώσεις για την AlphaTauri, οι οποίες περιελάμβαναν μια πρόσφατη εμφάνιση στην Ημέρα Ευχαριστιών της Honda στην Ιαπωνία.

“Βρίσκομαι στη μεταβατική φάση”, δήλωσε ο Gasly.

“Προφανώς, από αθλητικής άποψης, είμαι πλήρως συγκεντρωμένος για την επόμενη χρονιά με την Alpine. Έχω ακόμα μερικές υποχρεώσεις με τον AlphaTauri, αλλά ναι, θα αρχίσω να δουλεύω με τα παιδιά για την επόμενη σεζόν”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.