Alpine – Παρουσιάστηκε η A522

Η Alpine παρουσίασε στο κοινό και στους εκπροσώπους των media το νέο μονοθέσιο της Γαλλικής ομάδας, με το όνομα “A522”

Το 2021 η Alpine κατέλαβε την 5η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, μαζεύοντας συνολικά 155 βαθμούς. Στη Γαλλική ομάδα ο Esteabn Ocon απέκτησε νέο teammate, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2005 και του 2006, Fernando Alonso. Ο Ισπανός κατέλαβε την 3η θέση στον αγώνα του Grand Prix του Κατάρ και επέστρεψε μετά την Ουγγαρία το 2014 στο βάθρο των νικητών. Από την άλλη ο Γάλλος οδηγός της ομάδας κέρδισε τον αγώνα του Grand Prix της Ουγγαρίας.

Στη 19:50 ώρα Ελλάδας η Alpine παρουσίασε το livery του καινούργιου της μονοθεσίου, της A522. Η Γαλλική ομάδα εντυπωσίασε με το βίντεο, με το οποίο παρουσίασε στο κοινό το livery του νέου μονοθεσίου

Alpine A522
Fernando Alonso & Esteban Ocon – οδηγοί της “BWT Alpine F1 Team”:

Alonso:Είναι καλό που επέστρεψα στην δράση. Τον τελευταίο καιρό δούλεψα σκληρά, για να είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν. Η εξέλιξη έχει έρθει πολύ καιρό, μετά την καθυστέρηση των αλλαγών των κανονισμών, λόγω της πανδημίας. Το μονοθέσιο φαίνεται φανταστικό με τους νέους κανονισμούς και μου αρέσει το νέο livery“.

Έχουμε έναν νέο κινητήρα και είμαστε σίγουροι ότι είχαμε μια καλή εξέλιξη για αυτή τη νέα γενιά των μονοθεσίων. Δεν θα ξέρουμε πού βρίσκονται όλοι μέχρι το Μπαχρέιν. Ωστόσο είμαστε ενθουσιασμένοι που θα πάμε το αυτοκίνητο για την πρώτη του παρουσία στις δοκιμές αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω οι νέοι κανονισμοί να είναι λειτουργικοί και να έχουμε πιο συναρπαστικούς αγώνες ρόδα με ρόδα φέτος“.

Alpine A522

Ocon:Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Όχι μόνο που βλέπω την A522 για πρώτη φορά, αλλά και που την οδηγώ για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα. Είναι πάντα προνόμιο να οδηγείς ένα νέο μονοθέσιο της F1 για πρώτη φορά. Γνωρίζω όλη τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει στα παρασκήνια και στα δύο εργοστάσια στο Enstone και στο Viry από όλους τους πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται στα διάφορα τμήματα εκεί“.

Αυτό το συναίσθημα και η ευθύνη είναι πραγματικά μοναδική και πολύ ξεχωριστή. Νιώθω έτοιμος αγωνιστικά και σωματικά. Επομένως ας μπούμε στην πίστα και ας δούμε τι έχουμε στα χέρια μας φέτος“!

Laurent Rossi – CEO της Alpine:

Είναι μεγάλη χαρά που παρουσιάζουμε την A522 στον κόσμο σήμερα, σηματοδοτώντας το επόμενο κεφάλαιο στο ταξίδι της Alpine στη F1. Είμαστε περήφανοι αγωνιστές και έχουμε αδειάσει την ουσία της αγωνιστικής κληρονομιάς και του πάθους της Alpine σε αυτή τη νέα γενιά των μονοθεσίων. Έχουμε ένα σαφές σχέδιο και όραμα στην Alpine. Έχουμε μερικούς από τους καλύτερους ανθρώπους στην ομάδα για να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε και να πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας“.

Alpine A522

Η ομάδα μας είναι πιο δυνατή τώρα και, ελπίζουμε, να είναι ανθεκτική στο μέλλον. Το οδηγικό μας δίδυμο είναι η τέλεια συνταγή για να σας βοηθήσει να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε να επιτύχουμε στην πορεία. Το 2022, θέλουμε να δείξουμε συνεχή πρόοδο με ολοκληρωμένες αναβαθμίσεις σε όλες τις περιοχές του μονοθεσίου, για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε υποψήφιοι για τον τίτλο στο μέλλον. Βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και θέλουμε να συνεχίσουμε την ανάβασή μας στην κορυφή“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS