Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Alpine: ” Μάθαμε για τη μεταφορά του Alonso μέσα από τις συνεντέυξεις”

Σοκαρισμένοι οι εκπρόσωποι της Alpine αποκάλυψαν ότι ενημερώθηκαν για την ξαφνική μεταγραφή του Alonso μόνο όταν ο τύπος το ανακοίνωσε

Η ξαφνική ανακοίνωση της αποχώρησης του Sebastian Vettel άνοιξε τους ακούς του Αιόλου στο καλοκαιρινό διάλλειμμα. Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί η διαδικασία μετάβασης του Fernando Alonso στην Aston Martin ως αντικαταστάτης του Γερμανού. Η ομάδα του, η Alpine, έφερε ένα νέο κρατούμενο στην όλη συζήτηση εκφράζοντας πρωτοφανή έκπληξη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της ομάδας έμαθαν για την απόφαση αυτή όχι από τον ίδιο τον οδηγό αλλά από εξωτερικούς δημοσιογραφικούς χώρους.

Ο αρχημηχανικός της Alpine, Otmar Sfauzner, επιβεβαίωσε μάλιστο το αντίθετο. Πως ο Alonso είχε επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία με καμία άλλη ομάδα. ” Το έμαθα από την επίσημη ανακοίνωση.” επέλεξε να αποκαλύψει.

“Προφανώς στο χώρο της πίστας, στο paddock, κυκλοφορούν φήμες όων των ειδών. Είχα ακούσει μια φήμη ότι η Aston Martin ενδιαφερόταν και όταν ακούς τέτοιες εικασίες τότε πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα.”

” Υπήρξαν μερικές ενδείξεις, αλλά ήμουν αισιόδοξος ότι ακόμα και με επαφές με άλλους ο Alonso θα συνέχιζε μαζί μας. Η πρώτη επιβεβαίωση ήρθε από την επίσημη ανακοίνωση των αρμόδιων. Είχα ρωτήσει τον οδηγό, προτού φύγουμε από την Ουγγαρία και μου είπε πως δεν υπέγραψε τίποτα. Οπότε βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν το έμαθα.”

Eπίσημη ανάρτηση της Aston Martin στο Twitter που ανακοινώνει τον Ισπανό ως οδηγό της από το 2024

Ως μια ακόμη νότα που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση ο Otmar υπενύχθηκε ότι η γαλλική ομάδα ήταν πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία με τον πολυπρωταθλητή. Ο τελευταίος είχε αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιό του δε θα έπαιρναν πάνω από 10 λεπτά! Όμως τα πράγματα έχονυ πάρει μια πολύ περίεργη τροπή καθώς η ομάδα πρότεινε στον οδηγό ένα μονοετές συμβόλαιο ενώ αυτός ήθελε κάτι παραπάνω.

“Υπήρχαν μόνο μερικά διαδικαστικά που έπρεπε να αναλάβει ο δικηγόρος του και η τελική συμφωνία ήταν έτοιμη. Προτού αναχωρήσω είχα επικυρώσει την επέκταση της συνεργασίας μας και ο ίδιος με καθυσήχασε. Είμασταν πολύ κοντά και θεωρώ πως είχαμε ένα δίκαιο συμβόλαιο. Από ότι φαίνεται όμως ο ίδιος ήθελε να κάτι κάτι άλλο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Πέτρος Γαβριηλίδης

Ξεκίνησε να βλέπει Formula 1 από το 2000 και ο ήχος των V10 κινητήρων χαράκτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη του. Οι κινητήρες μείωσαν τον ήχο τους, αλλά η έμπνευση και η όρεξη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό έμεινε ίδια.