Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Alonso – “Το πάθος μου για την νίκη παραμένει αναλλοίωτο”

Ο Fernando Alonso, ξεκαθαρίζει πως το πάθος για την νίκη που τον χαρακτήρισε σε όλη του την καριέρα παραμένει αναλλοίωτο μέσα του, καθώς το να χάνει, ανεξαρτήτου δραστηριότητας, τον μετατρέπει σε ‘ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.’

Ο Alonso, επέστρεψε φέτος στην F1 με την ομάδα της Alpine μετά από 2 χρόνια μακριά από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τον Ισπανό, στους τελευταίους αγώνες να μοιάζει να έχει προσαρμοστεί πλήρως μετά την απουσία του, πετυχαίνοντας βαθμούς με μεγάλη συνέπεια, δείχνοντας ένα διαφορετικό, ίσως πιο ήρεμο πρόσωπο, από τον ‘φλογερό’ Fernando Alonso που ξέραμε.

Παρόλα αυτά, ερωτώμενος για το αν το να διαχειριστεί την ήττα είναι ευκολότερο για αυτόν σε σχέση με το παρελθόν, ο Alonso δείχνει την νοοτροπία πρωταθλητή που πάντα τον χαρακτήριζε.

“Είναι μια καλή ερώτηση. Την έχω κάνει και εγώ στον εαυτό μου, αλλά, όχι, ακόμη δεν μπορώ να συνηθίσω στην ιδέα της ήττας.”

“Ξέρω πως φέτος δεν είμαι σε θέση να παλεύω για νίκες, αλλά αν ήμουν για παράδειγμα στην Red Bull ή στην Mercedes και έχανα, θα γινόμουν ‘ηφαίστειο’.”

“Αλλά αν δεν είσαι σε θέση να διεκδικείς νίκες, θέτεις άλλους πιο ρεαλιστικούς στόχους στο μυαλό σου.”

Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση στο Grand Prix Ουγγαρίας, όπου ο Alonso συνέβαλλε τα μέγιστα στην νίκη του ομόσταυλού του Esteban Ocon, κρατώντας, σε μια μάχη σεμιναριακού επιπέδου, τον Lewis Hamilton πίσω του για 10 γύρους καθυστερώντας τον έτσι από το να πλησιάσει τον Ocon, o Alonso εξηγεί τους ρεαλιστικούς του στόχους για την φετινή σεζόν.

“Ίσως το να τερματίσω 8ος ή το να μπω στο Q3. Θέτω τέτοιους ‘μικρούς’ στόχους στο μυαλό μου στα τριήμερα.”

“Ειλικρινά όμως, είτε τρέχω στην F1, είτε κάνω οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, το πάθος μου για να κερδίσω είναι εκεί. Ακόμη και όταν παίζω τένις ή ping-pong, δεν αλλάζει.”

Με τον Alonso να αναμένεται να συνεχίσει κανονικά με την Alpine και την επόμενη χρονιά* , έχοντας ‘πατήσει’ ήδη τα 40, ο 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δηλώνει πως όσο το απολαμβάνει και αισθάνεται ανταγωνιστικός, θα βρίσκεται στην F1.

“To απολαμβάνω. Περνάω όμορφα και απολαμβάνω, επίσης, και τις δραστηριότητες εκτός πίστας, πράγμα που ποτέ δεν το είχα σκεφτεί.”

“Όσο αισθάνομαι ανταγωνιστικός και το απολαμβάνω, θα συνεχίσω να βρίσκομαι εδώ,” ολοκληρώνει ο Alonso.

*Υπενθυμίζουμε πως ο Ισπανός έχει οψιόν για +1 στο συμβόλαιό του, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί από πλευράς Alpine, όπως συμπεραίνεται τόσο από τα λεγόμενα του ίδιου του Fernando Alonso, όσο και του Laurent Rossi, ο οποίος θεωρεί πως ο Ισπανός “έχει κάνει όλα όσα πρέπει για να τον ανανεώσουμε”

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter.

Θωμάς Παπαζήσης

Λάτρης της Formula 1 και της οδήγησης γενικότερα. Αγαπώ την αρθρογραφία και είμαι ευγνώμων στη σελίδα που μου έδωσε την ευκαιρία να γράφω για το αγαπημένο μου σπορ!