O Fernando Alonso ισχυρίζεται ότι, παρ’ όλο που δίνει το 100% αυτήν την στιγμή, δεν μπορεί να κερδίσει τον teammate του, Esteban Ocon.
O Alonso δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί πλήρως, γεγονός που αποδεικνύεται από τις τρεις ήττες του από τον Esteban Ocon στις κατατακτήριες. Βέβαια, αυτό οφείλεται στο ότι ο Γάλλος έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στην Alpine, μετά το δύσκολο 2020.
“Νομίζω ότι είναι καλός κι αυτό φαίνεται. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση κι αυτή την στιγμή είναι πλήρως ενσωματωμένος στην ομάδα. Ανέβηκε στο βάθρο στο Bahrain πέρσι, στο τελευταίο μέρος του Πρωταθλήματος και τώρα είναι πολύ καλός. Αυτό είναι πολύ θετικό,” δήλωσε ο Fernando Alonso.
“Είναι εκπληκτικό αυτό που έχει πετύχει. Δίνω το 100% μου και προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό, για να είμαι στο επίπεδό του. Άρα, πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι.”
Ωστόσο, ο Ισπανός θεωρεί ότι είναι λογικό να μην μπορεί να προσαρμοστεί, καθώς η πρόσφατη ιστορία της Γαλλικής ομάδας είναι γεμάτη με παραδείγματα οδηγών που άργησαν πολύ να προσαρμοστούν.
“Κατά κάποιον τρόπο, το περιμέναμε λίγο. Όταν ο Carlos (Sainz) ήρθε στην Renault, δεν ήταν όσο γρήγορος ήταν ο Nico (Hulkenberg). Θυμάμαι τους πρώτους αγώνες, όταν το 2019 ο Daniel (Ricciardo) ήταν πιο αργός από τον Nico (Hulkenberg) και το 2020 έκανε μία πολύ καλή σεζόν.”
“O Esteban δυσκολεύτηκε πέρσι με τον Daniel κι είναι καλός στην δεύτερη χρονιά του. Άρα, φαίνεται ότι η ομάδα είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με τις άλλες και χρειάζεσαι προσαρμογή. Προσπαθώ να το κάνω όσο πιο γρήγορα γίνεται, χωρίς να ανησυχώ. Θα έρθει πολύ γρήγορα, αν δεν έχει ήδη έρθει, καθώς στην Imola και στο Portimao ήμασταν πολύ κοντά.”


Παρ’ όλο που ο αγώνας της Ισπανίας δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, ο Alonso θεωρεί ότι η Alpine έχει λόγους, για να είναι ευχαριστημένη.
“Γενικά, το τριήμερο ήταν αρκετά θετικό. Στο Portimao ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, αλλά δεν ξέραμε αν αυτό ήταν μόνο στο Portimao, αν ήταν η πίστα. Ωστόσο, στην Βαρκελώνη ήμασταν και πάλι ανταγωνιστικοί. Ας περιμένουμε ακόμα μερικά Grands Prix, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να είμαστε η πέμπτη ομάδα, πίσω από την McLaren και την Ferrari.”
“Κι αυτά είναι καλά νέα, καθώς στους δύο πρώτους αγώνες ήταν πιο δύσκολο να μπούμε στο Q3. Ακόμη, πρέπει να κάνουμε δουλειά τόσο στην στρατηγική όσο και στην κατανόηση των ελαστικών. Πήραμε ένα ρίσκο στην Βαρκελώνη, επειδή θέλαμε να πάρουμε βαθμούς. Άρα, δεν ήταν μεγάλη έκπληξη η κατάληξη των ελαστικών.”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.