Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Alonso – ”Κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί το 2022”

Ο Ισπανός γνωρίζει ότι η Alpine θα βελτιωθεί την επόμενη χρονιά, αλλά με τους νέους κανονισμούς δε ξέρει πόσο.

Η Αlpine αγωνιζόμενη κάτω από το όνομα της Renault, τερμάτισε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών φέτος όπως άλλωστε έκανε και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Η ομάδα ελπίζει ότι με τους νέους κανονισμούς από το 2022 θα έχει μια μεγαλύτερη ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει. Σύμφωνα με τον Alonso, η Mercedes και η RedBull βρίσκονται ακόμα σε ισχυρή θέση αν υπολογίσουμε την πορεία τους τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά το 2021 και πιστεύει ότι θα συνεχίσουν έτσι και του χρόνου.

Ο Ισπανός θα γνώριζε πόσα δέκατα πρέπει να καλύψουν για να φτάσουν τους πρωτοπόρους σε παλαιότερες εποχές αλλά τώρα με τους νέους κανονισμούς δεν έιναι αυτό δυνατό γιατί είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζει κανείς τι να περιμένει.

”Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί το 2022”, είπε ο Alonso, σύμφωνα με την Auto Motor und Sport. ”Σε έναν κανονικό χειμώνα, θα λέγαμε ότι έπρεπε να βρούμε οκτώ δέκατα. Αλλά δεν ξέρουμε ποιο είναι το νέο σημείο αναφοράς. Κανείς δεν ξέρει. Υπάρχει μόνο ελπίδα ότι θα είναι αρκετό. Έχουμε τους σωστούς ανθρώπους, τον απαραίτητο προϋπολογισμό, επαρκείς πόρους και την υποστήριξη της Renault. Τώρα είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε ένα δυνατό μονοθέσιο από όλα αυτά. Ο καιρός των δικαιολογιών τελείωσε”.

Η Renault έφτιαξε από την αρχή ένα ολοκα΄ινουργιο κινητήρα για το 2022, και η Alpine με τα τελαυταία στοιχεία που βλέπει είναι αισιόδοξη, αλλά ο Alonso παραδέχεται ότι δεν είναι το μόνο μέρος του μονοθεσίου που χρειάζεται εξέλιξη.

”Ο νέος κινητήρας ήταν απολύτως απαραίτητος”, είπε ο 40χρονος. ”Αλλά πρέπει να εξελιχθεί και η αεροδυναμική. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη διαφορά. Δεν έχουν λυθεί ακόμη όλα τα προβλήματα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Με την εμπειρία μου, έχω καλή άποψη για το πού ήμασταν καλοί και πού υστερούσαμε και μπορώ να βοηθήσω στην εξάλειψη αυτών των προβλημάτων. Ωστόσο, θα χρειαστούμε ένα γρήγορο μονοθέσιο. Αυτό είναι το ερωτηματικό που αντιμετωπίζουν όλοι”.

Τέλος ο Ισπανός δις πρωταθλητής είπε ότι θα κάνει ότι χρειαστεί μέσα στο χειμώνα για να είναι έτοιμος για την έναρξη της χρονιάς.

”Στην ηλικία μου, πρέπει να προπονείσαι περισσότερο, να κάνεις διαφορετικές ασκήσεις και να τρως πιο υγεινά σε σχέση με νεότερους οδηγούε. Αλλά υπόσχομαι ότι θα είμαι σε καλή κατάσταση όταν ξεκινήσει η σεζόν και ελπίζω το ίδιο και για το μονοθέσιο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.