Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Alonso – Ευχαριστημένος με την 6η θέση αλλά και πολύ κοντά στο βάθρο

Ο Fernando Alonso τερμάτισε στην 6η θέση στον απίθανο αγώνα στο Sochi, ένα αποτέλεσμα το οποίο άφησε αρκετά χαρούμενο τον Ισπανό οδηγό.

Το Ρωσικό Grand Prix του 2021 ήταν ίσως ο πιο απρόβλεπτος αγώνα της φετινής σεζόν και όχι μόνο. Η βροχόπτωση των τελευταίων γύρων ανακάτεψε την σειρά σχεδόν όλων των οδηγών, με πολλούς από αυτούς να έχουν χάσει τουλάχιστον μία φορά τον έλεγχο του μονοθεσίου τους.

Πολλοί οδηγοί στάθηκαν αρκετά τυχεροί από αυτήν την κατάσταση, ενώ άλλοι κατέστρεψαν τον αγώνα τους λόγω λανθασμένης στρατηγικής. Ο Fernando Alonso ήταν από αυτούς που ούτε κέρδισαν ούτε έχασαν από την βροχόπτωση. Ο Ισπανός τερμάτισε στην 6η θέση η οποία τον άφησε χαρούμενο, αν και ήταν αρκετά κοντά στο να βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν.

“Τερματίσαμε 6οι, όμως θεωρώ πως η 3η θέση θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα σήμερα.” δήλωσε ο Ισπανός.

“Εν τέλει, όλα εξαρτήθηκαν από την τύχη, με την βροχή να έρχεται τόσο αργά. Ήταν σαν το στρίψιμο ενός νομίσματος.”

Ο Alonso θεωρεί πως το σημερινό αποτέλεσμα του είχε πολλά θετικά και πως το άξιζε αυτός και η ομάδα, διότι φάνηκε πως είναι αρκετά ανταγωνιστικοί.

“Κάποια μονοθέσια μπήκαν στα pits για αλλαγή ελαστικών ένα γύρο νωρίτερα και εγώ βρισκόμουν στην 3η θέση όταν ξεκίνησε να βρέχει. Ήταν αδύνατον να το προβλέψεις.” είπε ο Alonso.

“Παρ’ όλα αυτά, η έκτη θέση είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς και το αξίζαμε. Δείχναμε ανταγωνιστικοί κατά τη διάρκεια του αγώνα οπότε μπορούμε να κρατήσουμε πολλά θετικά.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC