Alonso – “Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν πέρυσι”

Ο Fernando Alonso είπε ότι η Alpine βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πέρυσι τον Μάρτιο στο Μπαχρέιν και δήλωσε πως η Γαλλική ομάδα δεν έχει την δικαιολογία του μικρού μπάτζετ για να μειώσει την διαφορά δυναμικότητας από τις κορυφαίες ομάδες του grid

Μετά από 2 χρόνια απουσίας, ο Fernando Alonso επέστεψε στην F1. Ο Ισπανός οδηγός στην πρώτη του χρονιά με τα χρώματα της Alpine κατάφερε και τερμάτισε στο βάθρο των νικητών στον αγώνα του Grand Prix του Κατάρ, μετά από την Ουγγαρία το 2014. Παράλληλα μαζί με τον Esteban Ocon η Γαλλική ομάδα κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Ο Fernando Alonso δήλωσε στο motorsport.com, πως η Alpine βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πέρυσι τον Μάρτιο στο Μπαχρέιν. Παράλληλα πρόσθεσε στις δηλώσεις του πως η Γαλλική ομάδα δεν έχει λύσει ακόμα όλα της τα προβλήματα και πως δεν ξέρει ποια είναι η διαφορά της με τις υπόλοιπες ομάδες

Δεν έχουμε ακόμα λύσει όλα μας τα προβλήματα, αλλά ο καθένας θα πει πως έχει διαφορετική άποψη. Προφανέστατα έχοντας την εμπειρία εργασίας σε άλλες ομάδες, μπορώ να δω κάποια πράγματα στα όποια ήμασταν αδύναμοι και σε κάποια άλλα ήμασταν δυνατοί. Από την δικιά σου πλευρά, προσπαθείς να κάνεις όλο και πιο δυνατή την ομάδα σου και την κάνεις να είναι πιο προετοιμασμένη για τη σεζόν του 2022“, δήλωσε ο Alonso.

Θεωρώ πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση τώρα, από ότι ήμασταν τον Μάρτιο στο Μπαχρέιν. Όμως υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα, για τα οποία είμαι σίγουρος ότι θα έχουν επιδιορθωθεί σύντομα. Πιστεύω πως πρέπει σίγουρα να κλείσουμε την διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες στο θέμα του κινητήρα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπάρχει αυτό το καινούργιο πρότζεκτ. Επίσης πρέπει να κλείσουμε την διαφορά στο κομμάτι της αεροδυναμικής απόδοσης“.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε το ποια είναι η διαφορά μας με τις υπόλοιπες ομάδες, όποτε αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο ελπίδες. Ωστόσο καταλαβαίνω πως αυτό ισχύει για όλους. Δεν είναι μόνο για εμάς, και είναι εντελώς άγνωστο το τι θα βρούμε φέτος“.

Η F1 θέσπισε για πρώτη φορά το budget cap, σε μια προσπάθεια οι μικρές και οι ομάδες του midfield να ανταγωνιστούν τις μεγάλες ομάδες. Με την θέσπιση του budget cap η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Πέρυσι το budget cap ήταν στα 145 εκατομμύρια δολάρια, ενώ φέτος θα είναι στα 140 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Alonso είπε ότι η Alpine έχει πλέον τους σωστούς πόρους για να μειώσει την διαφορά δυναμικότητας από τις κορυφαίες ομάδες του grid. Επιπλέον ο Ισπανός οδηγός παραδέχτηκε ότι η Γαλλική ομάδα δεν θα έχει πια την δικαιολογία να λειτουργεί με μικρό μπάτζετ

Είμαι αισιόδοξος πως έχουμε τους κατάλληλους οικονομικούς πόρους φέτος. Έχουμε την δέσμευση από τον Luca de Meo, τον Laurent Rossi και από όλη την διοίκηση που είναι αφοσιωμένη στη F1. Το budget cap μπορεί να βοηθήσει, διότι δεν υπάρχει ελεύθερο και απεριόριστο χρήμα για τις κορυφαίες ομάδες. Τώρα είναι λίγο-πολύ ο ίδιος προϋπολογισμός για όλους και εξαρτάται από εμάς να φτιάξουμε ένα καλό μονοθέσιο. Αν δεν το κάνουμε, θα μάθουμε από τα λάθη μας“.

Alonso

Δεν υπάρχουν πλέον ατάκες του τύπου “έχουμε λιγότερο μπάτζετ” ή το “έχουμε λιγότερους πόρους” ή το “χρησιμοποιούν 2 αεροδυναμικές σήραγγες”. Δεν υπάρχουν άλλα τέτοια πράγματα. Άρα, εξαρτάται από εμάς το εάν θα προοδεύσουμε ή όχι“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS