Αλλαγές στην πίστα του Albert Park της Μελβούρνης

Αλλαγές θα υπάρξουν στην πίστα του Albert Park ενόψει του Αυστραλιανού Grand Prix που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο, αλλαγές, οι οποίες θα κάνουν τους γύρους περίπου 5 δευτερόλεπτα ταχύτερους.

Η πίστα του Albert Park μπήκε στο καλεντάρι της Formula 1 το 1996, αντικαθιστώντας την πίστα της Αδελαΐδας, κι από τότε η χάραξή της παραμένει ίδια. Ωστόσο, οι διοργανωτές του αγώνα αποφάσισαν να προβούν σε ορισμένες αλλαγές, με πιο σημαντική την αφαίρεση της στροφής 9 και 10, προκειμένου οι οδηγοί να περνούν πιο γρήγορα από το συγκεκριμένο σημείο.

Ορισμένες άλλες στροφές θα επεκταθούν σε μήκος και σε πλάτος και θα αναπροσαρμοστούν, με στόχο να υπάρξει καλύτερο racing. Το ρεκόρ πίστας στην μέχρι τώρα διάταξη κατέχει ο Lewis Hamilton, με 1:20.489. Μετά τις αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν και νέα επίστρωση, οι χρόνοι αναμένονται να πέσουν γύρω στο 1:15.

Ο Αυστραλός οδηγός της McLaren, Daniel Ricciardo, φάνηκε να είναι πολύ ευχαριστημένος με τις αλλαγές, καθώς, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα βοηθήσουν στο να υπάρξουν καλύτεροι αγώνες.

“Νομίζω ότι αυτές οι αλλαγές είναι προς την κατεύθυνση που θέλουμε. Καλύτεροι αγώνες, περισσότερες μάχες. Οι αλλαγές αυτές θα μας ωθήσουν προς τα εκεί,” δήλωσε ο Ricciardo.

Βέβαια, ο Αυστραλός πιστεύει ότι οι αλλαγές στο Albert Park θα φανούν ακόμη περισσότερο από την επόμενη χρονιά, όταν και θα έχουν αλλάξει οι τεχνικοί κανονισμοί.

“Με αυτά τα μονοθέσια, οι αλλαγές θα βοηθήσουν πολύ. Ωστόσο, από το 2022, αν φυσικά από του χρόνου το ένα μονοθέσιο μπορεί να ακολουθεί πιο εύκολα το προπορευόμενο, ερχόμενοι στο Albert Park, θα μπορούμε να γίνουμε μάρτυρες ενός εντυπωσιακού θεάματος. Βλέπω ότι όλες αυτές οι αλλαγές θα είναι ωφέλιμες για τους αγώνες και θα μπορέσουμε να περάσουμε καλά με τα φρεναρίσματα. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν το racing πιο συναρπαστικό.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS