MOTOGP

Algarve, Αγώνας: Υποδειγματική επικράτηση του Martin, στο βάθρο ο Acosta!

O Pedro Acosta είχε συνεχώς στραμμένη πάνω του την τηλεοπτική μετάδοση με τον εκπληκτικό ρυθμό που είχε, όμως ο Jorge Martin ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Πορτογαλίας. Εγκατάλειψη για Bagnaia, Marc Marquez, με ευθύνη του Ιταλού 3 γύρους πριν το φινάλε…

Μας το είχε κάνει κάτι παραπάνω από σαφές στις μικρότερες κατηγορίες. Όμως στο MotoGP, όλα είναι διαφορετικά. Ακόμα και στο ‘club’ των μεγάλων, όμως, ο Pedro Acosta κατάφερε να αναδείξει το μοναδικό ταλέντο του, και να ανέβει στο βάθρο των νικητών, μόλις στο 2ο Grand Prix στο οποίο αγωνίζεται!

O Ισπανός δε ‘μάσησε’ από τις συνεχόμενες μάχες που έδωσε στην αρχή του αγώνα, και η διαχείριση των ελαστικών στο τέλος ήταν υψηλού επιπέδου. Αυτό ήταν και το μεγάλο ζήτημα στο Qatar για τον Acosta, με τη βελτίωση του μέσα σε δύο εβδομάδες να είναι πολύ μεγάλη (και) σε αυτό τον τομέα.

Φυσικά, η είσοδος του στο βάθρο των νικητών προέκυψε στον τελευταίο γύρο, όταν και ο Vinales έπεσε στη στροφή 1 και εγκατέλειψε. Ωστόσο, τα προσπεράσματα σε Bagnaia και Marc Marquez στα μέσα του αγώνα ήταν highlight ακόμα κι αν τερμάτιζε 4ος.

7η νίκη του Jorge Martin

Παίρνοντας την πρωτοπορία από την πρώτη στροφή, ο Jorge Martin δεν απειλήθηκε ποτέ και ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό πήρε μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη που του δίνει και ένα μικρό ‘μαξιλάρι’ στη βαθμολογία, καθώς είναι 18 πόντους μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Ο ‘Martinator‘ θέλει να συνδυάσει την ταχύτητα που διαθέτει με τη συνέπεια στα αποτελέσματα, ώστε να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο έχασε πέρυσι στον τελευταίο αγώνα.

Είμαι χαρούμενος που κρατούσα τη διαφορά σε κάθε γύρο. Κάθε νίκη δίνει αυτοπεποίθηση” ανέφερε στο flash interview o ικανοποιημένος Jorge Martin.

Κάκιστο τριήμερο για τον Bagnaia

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Pecco Bagnaia διένυσε ένα αγωνιστικό τριήμερο με πάρα πολλά αβίαστα λάθη, μετά από πολύ καιρό.

Μετά το χθεσινό άτσαλο φρενάρισμα που του στοίχισε αρκετούς βαθμούς, σήμερα ο Ιταλός εγκατέλειψε παρασέρνοντας και τον Marc Marquez, ‘χάνοντας’ τα φρένα. Το συμβάν αυτό συζητήθηκε αρκετά με αρκετούς στο paddock να υποστηρίζουν πως είναι περισσότερο ένα αγωνιστικό συμβάν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των υπόλοιπων 22 γύρων, ο Bagnaia δε μπορούσε να πλησιάσει την τριάδα της κορυφής, αφήνοντας από νωρίς τις πιθανότητες για νίκη στο Algarve.

Από τις εγκαταλείψεις των Bagnaia, Marquez, Vinales επωφελήθηκαν οι ΚΤΜ, οι οποίες κατετάγησαν στις θέσεις 4-5 από το ‘πουθενά’, με τους Bezzecchi, Quartararo, Aleix Espargaro, Oliveira και Di Giannantonio να κλείνουν την 10άδα.

Μάλιστα, ο Miguel Oliveira κατευθύνθηκε προς τις εξέδρες χαιρετώντας τους συμπατριώτες του στο φινάλε, με τους Πορτογάλους να τον αποθεώνουν. Θυμίζουμε πως ο Oliveira έχει νικήσει στο Algarve στον παρθενικό Πορτογαλικό GP μετά την επιστροφή στο καλεντάρι του MotoGP.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.