Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

H Alfa Romeo φιλοδοξεί να προσεγγίσει έναν κορυφαίο οδηγό

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Frederic Vasseur, υποστήριξε ότι η ομάδα του επιθυμεί να προσεγγίσει και να εντάξει στο δυναμικό της έναν κορυφαίο οδηγό.

Μετά το κακό 2020, το οποίο εν πολλοίς οφειλόταν στον αδύναμο κινητήρα της Ferrari, η Alfa Romeo έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο μέσα στο 2021, όντας στους περισσότερους αγώνες κοντά στην βαθμολογούμενη δεκάδα. Πρόσφατα, η Alfa Romeo επέκτεινε την συνεργασία της με την Sauber, μία συνεργασία, η οποία ξεκίνησε το 2019.

Ο Frederic Vasseur θεωρεί ότι αυτή η νέα συνεργασία, η οποία ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, δημιουργεί φιλοδοξίες για την προσέγγιση ενός κορυφαίου οδηγού, ο οποίος θα είναι σε θέση να δώσει το κάτι παραπάνω.

“Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλή θέση, επειδή έχουμε φιλοδοξίες. Συνεχώς βελτιωνόμαστε σε ότι αφορά τους συνεργάτες, τους χορηγούς κι ούτω καθεξής. Η συνεργασία με την Alfa (Romeo) είναι σημαντική και μακροπρόθεσμη. Η Ferrari κάνει καλή δουλειά κι έχει βελτιωθεί από την μεριά της. Εμείς έχουμε βελτιωθεί στον τομέα του σασί.”

“Θέλω να είμαι πολύ αισιόδοξος. Πρέπει να κάνω την δουλειά μου, ώστε να τους πείσω. Αν έχεις ένα project κι είσαι ξεκάθαρος με τους οδηγούς, τότε τους λες: ‘παιδιά, δεν θέλω να σας λέω βλακείες. Δεν θα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε το 2022, ούτε το 2023, αλλά τουλάχιστον θα μπορούμε να ανεβαίνουμε δύο με τρεις θέσεις κάθε χρονιά.”

“Αυτό είπαμε και στον Kimi (Raikkonen). Όταν ο Kimi εντάχθηκε στην ομάδα το 2019, είχε κερδίσει δύο αγώνες με την Ferrari, κέρδισε στο Austin και μετά εντάχθηκε σε εμάς, όπου, εκείνη την στιγμή, αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Το 2017 ήταν πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι κατάλαβε το project μας.”

“Πρέπει να είσαι ξεκάθαρος με τους οδηγούς: ‘Εντάξει παιδιά, δεν είμαστε σε θέση να κερδίσουμε, αλλά αν βρισκόμαστε στην όγδοη θέση, ο στόχος είναι να βρεθούμε στην έκτη και μετά στην τέταρτη.’ Αυτό είναι καλύτερο από το να λες: ‘Εντάξει, μην ανησυχείτε, του χρόνου θα μπορούμε να κερδίσουμε.’ Έτσι, δημιουργείς εκνευρισμό.”

Kimi Raikkonen, Alfa Romeo, British Grand Prix 2021
O Vasseur υποστήριξε ότι ο Antonio Giovinazzi έχει βελτιωθεί στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά παραδέχτηκε ότι ο ρυθμός αγώνα παραμένει το αδύναμο σημείο του.

“Ο Antonio (Giovinazzi) κάνει πολύ καλή δουλειά στις κατατακτήριες, όπου ο Kimi (Raikkonen) φαίνεται να δυσκολεύεται λίγο. Στον αγώνα γίνεται το αντίθετο. Πολύ συχνά, ο Kimi αντισταθμίζει το κενό των κατατακτηρίων στους πρώτους γύρους.”

“Θα έλεγα ότι, αν θέλετε να μιλήσετε για τον Antonio, σίγουρα έχει βελτιωθεί πολύ στις κατατακτήριες. Καταλαβαίνει πολύ καλύτερα την απόδοση του μονοθεσίου. Αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι η προσέγγισή του στον αγώνα, η διαχείριση του αγώνα, η διαχείριση των ελαστικών. Ωστόσο, ο ίδιος ξέρει πολύ καλά την κατάσταση.”

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscordTwitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.