Η Alfa Romeo πρέπει να κάνει λιγότερα λάθη για να επιστρέψει στους βαθμούς – Vasseur

O επικεφαλής της Alfa Romeo, Frederic Vasseur λέει ότι η ομάδα του πρέπει να αποφύγει τα λάθη. Αν θέλει να αρχίσει να πετυχαίνει ξανά βαθμούς.

Η Alfa Romeo ξεκίνησε την σεζόν δυνατά με τον Kimi Raikkonen να πετυχαίνει βαθμούς και στους τέσσερις πρώτους αγώνες, αλλά στους επόμενους τρεις δεν κατάφεραν να μπουν στην βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ως αποτέλεσμα η ομάδα έχει πέσει στην ένατη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 13 βαθμούς. Είναι 3 βαθμούς πίσω από την Haas και 17 από την McLaren που βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

“Οι τελευταίοι τρεις αγώνες δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο. Αλλά είναι πολύ νωρίς για να το αποδώσουμε σε καλή τύχη ή ατυχείς περιστάσεις.” είπε ο Vasseur.

“Σαν ομάδα πρέπει να κάνουμε λιγότερα λάθη και να δουλέψουμε σκληρότερα. Πράγμα που κάναμε μετά την επιστροφή μας από τον Καναδά, ώστε να πάρουμε το μέγιστο από το μονοθέσιο μας.”

“Ταυτόχρονα δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε υποτιμητικά για τους εαυτούς μας. Δείχνουμε πνεύμα μαχητή και θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις αναβαθμίσεις που έχουμε προγραμματίσει για τους επόμενους αγώνες. “

“Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ανακτήσουμε την ταχύτητα που δείξαμε νωρίτερα στην σεζόν και να επιστρέψουμε στην μάχη των βαθμών.”

Ο Antonio Giovinazzi από την μεριά του έχει δυσκολευτεί από την αρχή της σεζόν. Ωστόσο μετά τον αγώνα του Καναδά βραβεύτηκε με το βαρύτιμο τρόπαιο Bandini (το τρόπαιο bandini απονέμεται στην μνήμη του Ιταλού οδηγού αγώνων Lorenzo Bandini, σε όσους πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού).

“Το να συνδέομαι με όλους τους πρωταθλητές που έχουν κατακτήσει αυτό το βραβείο είναι τιμή. Αλλά και μεγάλη ευθύνη” είπε ο Giovinazzi.”

“Είναι μία μεγάλη ώθηση για να τα πάω καλύτερα και να αποδείξω ότι αξίζω αυτή την αναγνώριση. Πιστεύω ότι η σκληρή δουλειά είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχω σπουδαία αποτελέσματα.”

“Είμαι συγκεντρωμένος στον στόχο μου, άσχετα με το πόσο σκληρός θα είναι ο τρόπος για να φτάσω εκεί. Θέλω να σιγουρευτώ ότι θα επιβραβευτούμε για την δουλειά μας.”

“Δεν χάνω την αυτοπεποίθηση μου. Ξέρω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε ως ομάδα. Μόνο αυτοί που δεν παλεύουν έχουν ήδη χάσει και δεν πρόκειται να τα παραστήσουμε ποτέ.”

Ο teammate του, Kimi Raikkonen ελπίζει ότι μερικές από τις αναβαθμίσεις στο Paul Ricard θα βοηθήσουν ώστε να επιλυθεί η περίεργη συμπεριφορά του μονοθεσίου. Που υπάρχει στους τελευταίους αγώνες.

“Πρόσφατα δυσκολευτήκαμε με το κράτημα και επομένως δεν είχαμε ταχύτητα.” είπε ο Φιλανδός.

“Σε κάποιες στροφές ήταν καλά ενώ σε άλλες το αυτοκίνητο ήταν πολύ παράξενο.”

“Φέρνουμε μερικά νέα κομμάτια για το αυτοκίνητο στην Γαλλία. Οπότε αυτό θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην απόδοση που είχαμε στον ξεκίνημα της σεζόν.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS