Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Alfa Romeo – Παρουσιάστηκε η C43

Η Alfa Romeo έγινε η τέταρτη ομάδα που παρουσιάζει σε κοινό και εκπροσώπους των media το νέο της μονοθέσιο, με κωδική ονομασία C43. Θετικές οι εντυπώσεις των Valtteri Bottas και Guanyu Zhou

Η συμφωνία της Alfa Romeo με την Sauber ολοκληρώνεται φέτος. Από το 2026 η ομάδα με έδρα το Hinwill της Ελβετίας θα συνεργάζεται με την Audi. Το νέο χρώμα σηματοδοτεί τόσο την τελευταία ρίψη της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη F1 όσο και τη μετάβαση του χορηγού τίτλου από την Orlen στην στοιχηματική εταιρεία, Stake.

Η ομάδα αποκάλυψε ένα “show car” στην σημερινή εκδήλωση στην Ελβετία, καθώς και την έκδοση εικόνων CGI. Το πραγματικό C43 θα το δούμε για πρώτη φορά την Παρασκευή όταν θα πραγματοποιηθεί μια μέρα γυρισμάτων στη Βαρκελώνη.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Sauber, Andreas Seidl, επέλεξε να κρατήσει χαμηλό προφίλ προς το παρόν, καθώς ξεκινά το κύριο καθήκον του, να δημιουργήσει τον οργανισμό πριν από την άφιξη της Audi.

Έτσι, η Alfa Romeo θα επιβλέπεται τα Σαββατοκύριακα των αγώνων από τον διευθύνοντα σύμβουλο Alessandro Alunni Bravi, ο οποίος έχει οριστεί ως εκπρόσωπος της ομάδας.

Το να ζωντανεύεις ένα αυτοκίνητο είναι μια μεγάλη διαδικασία που αγγίζει κάθε τμήμα μιας αγωνιστικής ομάδας, επομένως είναι μια στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας να το δεις να αποκαλυφθεί σήμερα“, είπε ο Ιταλός.

Επιλέξαμε να το κάνουμε μπροστά στους θαυμαστές μας, κοντά στο σπίτι μας, γιατί το λανσάρισμα ενός νέου αυτοκινήτου δεν είναι μόνο μια στιγμή για να δηλώσεις τους στόχους για την επόμενη σεζόν – είναι επίσης μια στιγμή να ανταποδώσουμε στους ανθρώπους που μας υποστήριξαν, είτε στις κερκίδες, είτε μπροστά στην τηλεόραση είτε πίσω στο εργοστάσιο, και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για το πάθος τους και την πίστη τους στο έργο μας“.

Το νέο μας αυτοκίνητο είναι αποτέλεσμα μηνών δουλειάς, αλλά σήμερα είναι μόνο η αρχή ενός ταξιδιού. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, με ταπεινότητα και αφοσίωση, για να φέρουμε επιδόσεις στην πίστα“.

Όλοι στην ομάδα είναι αφοσιωμένοι σε αυτόν τον στόχο και είμαι βέβαιος ότι θα απολαύσουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας“.

Η ομάδα περιγράφει το C43 ως εξέλιξη του προκατόχου του. Ωστόσο, διαθέτει ουσιαστικές αλλαγές στο πίσω μέρος, με νέο κιβώτιο ταχυτήτων, πίσω ανάρτηση και διάταξη ψύξης, με όλες τις αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες που φάνηκαν πέρυσι.

Η άλλη βασική εστίαση ήταν η αξιοπιστία αφού η ομάδα υπέστη μια σειρά προβλημάτων το 2022.

Είμαι πολύ περήφανος για όσα πετύχαμε τους τελευταίους μήνες, γιατί η δημιουργία ενός νέου μονοθέσιου είναι πάντα μια τεράστια προσπάθεια από την ομάδα“, δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής Jan Monchaux.

Αυτό το αυτοκίνητο είναι μια εξέλιξη του περασμένου έτους, αντικατοπτρίζοντας τους νέους κανονισμούς και εισάγοντας σημαντικές αλλαγές στους τομείς όπου διαπιστώσαμε ότι χρειάζονται βελτιώσεις“.

Ελπίζω ότι θα είναι γρηγορότερο από το επιτυχημένο μονοθέσιο που είχαμε πέρυσι, αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία, και επίσης πιο αξιόπιστο – έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση“.

Τώρα, ήρθε η ώρα να φτάσουμε στην πίστα και να δούμε πώς αποδίδει αυτό το αυτοκίνητο. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στους αγώνες και είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν πολλά περισσότερα από εμάς σύντομα“.

Alfa Romeo C43

Σε αυτό που η ομάδα λέει ότι είναι παγκόσμια πρωτιά, το C43 θα κυκλοφορήσει για το επίσημο παιχνίδι EA Sports F1 2022, ακόμη και πριν η πραγματική έκδοση κυκλοφορήσει στην πίστα στη Βαρκελώνη αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumacher. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr